ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οδ. Αθανασίου: «Αναβάθμιση του Ελληνικού και ολόκληρης της Ελλάδας…»

Οδ. Αθανασίου: «Αναβάθμιση του Ελληνικού και ολόκληρης της Ελλάδας…»

Ως ένα τεράστιο έργο, μια επένδυση 8 δισ. που θα αναβαθμίσει όχι μόνο την Αθήνα, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα, χαρακτήρισε το project του Ελληνικού, με δηλώσεις του στο Bloomberg, ο Οδυσσέας Αθανασίου, CEO της Lamda Development.

Παράλληλα, σχολίασε και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, καταγράφοντας μια εκτίμηση πως: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρει τον τρόπο να εργαστεί προς όφελος της χώρας εάν ανέλθει στην εξουσία».

Ερωτηθείς για το project του Ελληνικού, ο κ. Αθανασίου τόνισε πως «πρόκειται για ένα τεράστιο έργο, μια επένδυση 8 δισ. ευρώ, που θα αναβαθμίσει όχι μόνο την Αθήνα αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς θα αποτελέσει πόλο τουρισμού και έχει ήδη προσελκύσει πολλούς επενδυτές». Και συμπλήρωσε ότι η Lamda Development είναι σε θέση να ξεκινήσει από το 2016 την ανάπλαση του Ελληνικού, εκφράζοντας, παράλληλα, την ελπίδα να κινηθούν πιο γρήγορα οι διαδικασίες.

Συνεχίζοντας, χαρακτήρισε αυξημένο το επενδυτικό ενδιαφέρον προς την Ελλάδα και τόνισε ότι η χώρα έχει πλέον πολύ πιο ελκυστικές αποδόσεις από άλλες της δυτικής Ευρώπης, όπως η Γερμανία, κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον των επενδυτών. Όσον αφορά στις διαδικασίες αδειοδότησης των καζίνο στην Ελλάδα, υποστήριξε ότι μεγάλο πρόβλημα αποτελεί η βραδύτητα του ελληνικού Δημοσίου και οι χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες, οι οποίες ωστόσο έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρα, αυξάνοντας τις αξίες. Εξέφρασε, ωστόσο, την ελπίδα ότι τα ζητήματα αυτά θα έχουν επιλυθεί μέσα στα επόμενα δύο – τρία χρόνια.