ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

PwC: Οι φορολογικοί συντελεστές και κανόνες 150 χωρών

PwC: Οι φορολογικοί συντελεστές και κανόνες 150 χωρών

Τους φορολογικούς συντελεστές και κανόνες 150 χωρών παρουσιάζει η PwC.

Η PwC έχει δώσει στη δημοσιότητα την έκθεση με τίτλο «Παγκόσμια Φορολογική Ανασκόπηση – Εταιρική Φορολογία 2014/15», που αποτελεί την πιο πρόσφατη συνολική παρουσίαση των παγκόσμιων συντελεστών και κανόνων εταιρικής φορολογίας.

Ο οδηγός περιλαμβάνει ανασκοπήσεις από περισσότερες από 150 χώρες, που έχουν συνταχθεί από ειδικούς της PwC σε θέματα φορολογίας σε κάθε χώρα, και καταγράφει πρόσφατες αλλαγές στη φορολογική νομοθεσία.

Περιέχει, μεταξύ άλλων, βασικές πληροφορίες για το φόρο εισοδήματος, το καθεστώς διαμονής, τον προσδιορισμό εισοδήματος, τις εκπτώσεις, τη φορολογία ομίλων, τις πιστώσεις και τα κίνητρα, τις παρακρατήσεις φόρου, την έμμεση φορολογία και τη φορολογική διαχείριση.

Η έκθεση συγκαταλέγει τις επτά νέες ή και αναθεωρημένες συμφωνίες αποφυγής διπλής φορολογίας που τέθηκαν σε εφαρμογή την 1η Ιανουαρίου 2014 ως μια από τις πιο πρόσφατες σημαντικές εξελίξεις στο φορολογικό σύστημα της Κύπρου.

Αναλυτικά, οι χώρες με τις οποίες υπογράφηκαν ή αναθεωρήθηκαν ήδη υπάρχουσες συμφωνίες είναι η Αυστρία, η Εσθονία, η Φινλανδία, το Κουβέιτ, η Πορτογαλία, η Ουκρανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Επιπλέον, όπως αναφέρει η έκθεση, η Κύπρος πρόσφατα υπέγραψε ή/και αναθεώρησε συμφωνίες αποφυγής διπλής φορολογίας με τη Λιθουανία, τη Νορβηγία και την Ισπανία.

Η έκθεση διατίθεται σε τέσσερις μορφές: έντυπη έκδοση, ηλεκτρονικό βιβλίο, αρχείο PDF και διαδικτυακά στην ιστοσελίδα www.pwc.com/taxsummaries. H ιστοσελίδα επιτρέπει στους χρήστες να αναζητήσουν στοιχεία για περισσότερες από 20 κατηγορίες φορολογικών πληροφοριών για νομικά και φυσικά πρόσωπα και ενημερώνεται κάθε 30 περίπου μέρες με οποιεσδήποτε σημαντικές φορολογικές εξελίξεις, ενώ παρατίθενται και οι ημερομηνίες των τελευταίων αναθεωρήσεων.

Περιλαμβάνεται επίσης κατάλογος των ειδικών σε θέματα φορολογίας των οργανισμών μελών του δικτύου PwC παγκοσμίως, που μπορούν να προσφέρουν συμβουλές και υποστήριξη. Το περιεχόμενο της έκθεσης διατίθεται και μέσω του οργανισμού Tax Analysts στην ιστοσελίδα http://taxanalysts.com/wts.

ΠΗΓΗ sigmalive.com

Διαβάστε επίσης
ΕΤΕπ: Ενδιαφέρον για Τερματικό και ανοικοδόμηση Αμμοχώστου