ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυστρία: Η Ελλάδα δε χρειάζεται νέα βοήθεια

Αυστρία: Η Ελλάδα δε χρειάζεται νέα βοήθεια

Αναφορές στη χθεσινή (27/9) ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, στη Χαλκιδική, για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, με ιδιαίτερη επισήμανση στην εκτίμησή του ότι «η Ελλάδα δε θα χρειαστεί νέα βοήθεια», κάνει μερίδα του αυστριακού Τύπου.

Ενδεικτικά, η εφημερίδα «Ομπερεστεράιχισε Νάχριχτεν» σημειώνει πως, σύμφωνα με εκτίμηση που επανέλαβε ο Έλληνας πρωθυπουργός, σε εκδήλωση του συντηρητικού κόμματός του το Σάββατο, «η Ελλάδα δε θα χρειαστεί, την επόμενη χρονιά, νέες βοήθειες».

Στο δημοσίευμα, με τίτλο: «Η Ελλάδα θα τα καταφέρει χωρίς νέα βοήθεια», αναφέρεται πως την ερχόμενη Τρίτη αναμένονται στην Αθήνα οι ελεγκτές της τρόικας των δανειστών, από τους οποίους η Ελλάδα στοχεύει να απαλλαγεί έως το τέλος του έτους, ενώ οι έλεγχοι της προόδου των εξοικονομήσεων και των μεταρρυθμίσεων θα διαρκέσουν δέκα ημέρες, πριν ένα δεύτερο γύρο στα τέλη Οκτωβρίου.

Οι δανειστές ζητούν να γίνουν, επιπλέον, βήματα για μείωση του κρατικού μηχανισμού και ριζικές περικοπές στον τομέα των συνδικάτων και του απεργιακού δικαιώματος, παρατηρεί η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι η επόμενη δόση του δανείου ανέρχεται σε 7,1 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά και πως το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης λήγει στο τέλος του έτους, ενώ η Αθήνα θα συνεχίσει να λαμβάνει βοήθεια, από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, έως το 2016.

Στο ίδιο πνεύμα είναι και το σχετικό δημοσίευμα στην εφημερίδα «Χόιτε» με τίτλο: «Η Ελλάδα δε χρειάζεται πλέον βοήθεια», ενώ ανάλογο ήταν και το περιεχόμενο της είδησης που μεταδόθηκε σε χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων της δημόσιας Αυστριακής Ραδιοφωνίας – Τηλεόρασης.

Διαβάστε ακόμα:

Γερμανία: Καμία χρηματοδοτική ένεση απαραίτητη για Ελλάδα

Spiegel: Καλές προοπτικές για το ελληνικό χρέος