ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Reuters: Δεύτερες σκέψεις στην Ελλάδα για έξοδο από το πρόγραμμα

Reuters: Δεύτερες σκέψεις στην Ελλάδα για έξοδο από το πρόγραμμα

Η Αθήνα αλλάζει γνώμη γύρω από το σχέδιό της για πρόωρη έξοδο από το μνημόνιο, και ενδέχεται τελικά να ζητήσει γραμμή πίστωσης, που να αντικαταστήσει τα υπόλοιπα δάνεια που επρόκειτο να λάβει από το ΔΝΤ, πιστεύουν οι εταίροι της Ελλάδας, σύμφωνα με το Reuters.

Αξιωματούχοι της Ευρωζώνης είπαν στο Reuters ότι η Ελλάδα φαίνεται να ξανασκέφτεται την επιστροφή της σε αποκλειστική χρηματοδότηση μέσω των αγορών, έπειτα από τις πιέσεις που δέχθηκε από την Ευρώπη αλλά και από τις αγορές.

Οι ίδιες πηγές μεταφέρουν και τις αντιστάσεις των Ευρωπαίων στο σχέδιο της Αθήνας να σταματήσει το δανεισμό της από το ΔΝΤ.

“Υπάρχει αναγνώριση από την ελληνική πλευρά ότι μία πλήρης αποκοπή από τα προγράμματα της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ δεν είναι προς το συμφέρον της”, σημειώνει αξιωματούχος της Ευρωζώνης. Άλλος αξιωματούχος δήλωσε ότι η απότομη αύξηση στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων επαναφέρει την Ελλάδα στην πραγματικότητα, ενώ αρκετοί άλλοι αξιωματούχοι είπαν ότι οι συζητήσεις κατά το Eurogroup στο Λουξεμβούργο αυτή την εβδομάδα συνέβαλλαν στο να αλλάξει η Ελλάδα γνώμη.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι η ελληνική πολιτική και τα διεθνή οικονομικά δεν συμβαδίζουν. Η κυβέρνηση ελπίζει να ευνοηθεί ανακοινώνοντας την έξοδο από τους μισητούς όρους που επιβάλουν οι ξένοι και ειδικά το ΔΝΤ. Αλλά οι επενδυτές θεωρούν ότι τα οικονομικά της είναι ακόμα πολύ εύθραυστα για να εξαρτηθεί η Ελλάδα πλήρως από τις αγορές.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr