ΕΝΦΙΑ: Έρχονται στο Taxisnet τα νέα εκκαθαριστικά με τις εκπτώσεις

ΕΝΦΙΑ: Έρχονται στο Taxisnet τα νέα εκκαθαριστικά με τις εκπτώσεις

Έρχονται τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ με τις εκπτώσεις

 

Την Κυριακή 26 Οκτωβρίου θα αναρτηθούν στο Taxisnet και αφορούν τις εκπτώσεις που δικαιούνται όσοι έχουν χαμηλό εισόδημα ή μη ηλεκτροδοτούμενα κενά ακίνητα.

Η νέα εκκαθάριση θα γίνει με βάση στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων όπως είναι το εισόδημα, η οικογενειακή κατάσταση και η ακίνητη περιουσία, ενώ έχει λάβει και στοιχεία για τα μη ηλεκτροδοτούμενα από τον ΔΕΔΔΗΕ. Για όσους δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία θα ζητηθεί να περάσουν από την εφορία προκειμένου να προσκομίσουν σχετικά δικαιολογητικά.

Ποιοι δικαιούνται έκπτωση

Έκπτωση 50% δίνεται σε όσους έχουν συνολικό φορολογητέο εισόδημα του προηγούμενου έτους το οποίο δεν υπερβαίνει τα 9.000 ευρώ με προσαύξηση 1.000 ευρώ για τη σύζυγο και κάθε παιδί, το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων που διαθέτει δεν υπερβαίνει τα 150 τ.μ. και η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν υπερβαίνει τα 85.000 ευρώ για τον άγαμο, τα 150.000 ευρώ για τον έγγαμο και τη σύζυγό του ή τη μονογενεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο και των 200.000 ευρώ για έγγαμους ή μονογονεϊκές οικογένειες με δύο εξαρτώμενα τέκνα.

Πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ δικαιούνται οι τριτέκνοι, πολύτεκνοι και άτομα με αναπηρία άνω του 80% εφόσον το εισόδημά τους δεν υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ, με προσαύξηση 1.000 ευρώ για τη σύζυγο και δεν έχει κτίσματα συνολικής επιφάνειας άνω των 150 τετραγωνικών.

Οι φορολογούμενοι που δικαιούνται έκπτωση θα δουν μείωση στο συνολικό βεβαιωμένο ποσό και οι δόσεις που έχουν ήδη καταβάλλει θα αφαιρεθούν. Το υπόλοιπο θα πρέπει να εξοφληθεί σε πέντε δόσεις (Οκτώβριος, Νοέμβριος, Δεκέμβριος, Ιανουάριος, Φεβρουάριος).

Μετά την έκδοση των νέων εκκαθαριστικών θα ανοίξει και πάλι η εφαρμογή Ε9 προκειμένου οι φορολογούμενοι να προχωρήσουν στην υποβολή διορθωτικών δηλώσεων για λάθη που έχουν κάνει.

Διαβάστε επίσης:

Το τραγούδι για τον ΕΝΦΙΑ (video)

Μπάχαλο με όσους δικαιούνται έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ