ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

CNBC: Η ανησυχία για την Ελλάδα επηρεάζει τις αγορές παγκοσμίως

CNBC: Η ανησυχία για την Ελλάδα επηρεάζει τις αγορές παγκοσμίως

Νέες ανησυχίες γύρω από την Ελλάδα θα μπορούσαν να έχουν ξανά σοβαρό αντίκτυπο στις παγκόσμιες αγορές, όπως δήλωσε στο CNBC ο αναλυτής της Newedge, Larry McDonald.

Όπως αναφέρει το CNBC, αν τον Φεβρουάριο δεν βρεθούν οι 180 για Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθούν πρόωρες εκλογές, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε νίκη της αριστεράς, η οποία αντιτίθεται στα μέτρα του πακέτου διάσωσης. Οι πολιτικές κινήσεις μιας κυβέρνησης της αριστεράς θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, λέει ο McDonald.

«Η Ελλάδα δεν έφυγε από την ΕΕ το 2012, όμως η απειλή του ενδεχόμενου αυτού τον Ιούνιο του 2012 οδήγησε σε πτώση των αμερικανικών τίτλων από 9 έως 11%», σχολίασε ο McDonald. «Μόλις το περάσαμε αυτό, και νομίζω ότι οπωσδήποτε είναι μέρος του γιατί ξεπουλήσαμε, διότι η κατάσταση στην Ελλάδα σίγουρα επηρεάζει την ευρωζώνη».

Ο κ. McDonald σημειώνει πως οι ελληνικές ανησυχίες είναι εμφανείς στα spreads των CDS. Καθώς οι φόβοι για μια νέα χρεοκοπία της Ελλάδας έχουν αυξηθεί, τα spreads έχουν διευρυνθεί. Επιπλέον, τα spreads σε Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία έχουν επίσης διευρυνθεί.

Διαβάστε επίσης:

Η τρόικα επιθυμεί διακαώς την υπογραφή του Τσίπρα!