ΔΝΤ: Σημαντικό πρώτο βήμα τα stress tests των τραπεζών

ΔΝΤ: Σημαντικό πρώτο βήμα τα stress tests των τραπεζών

«Την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης της ΕΚΤ στις τράπεζες της Ευρωζώνης» χαιρέτισε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, μέσω γραπτής ανακοίνωσης που εξέδωσε ο εκπρόσωπός του, Τζέρι Ράις.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ χαρακτήρισε τα stress tests «σημαντικό πρώτο βήμα», δηλώνοντας παράλληλα τη στήριξη του Ταμείου «στην αποφασιστικότητά της ΕΚΤ να επαναλαμβάνει τις ασκήσεις σε ετήσια βάση, βελτιώνοντας συνεχώς τη διαδικασία».

Σύμφωνα με τον κ. Ράις «η άσκηση (…) σηματοδοτεί την ουσιαστική πρόοδο που έχει επιτευχθεί προς την κατεύθυνση μιας τραπεζικής ένωσης».

«Το υψηλό επίπεδο διαφάνειας και συγκρισιμότητας των αποτελεσμάτων θα επιτρέψει στους συμμετέχοντες στην αγορά να κάνουν τις δικές τους εκτιμήσεις για την υγεία των τραπεζών, η οποία θα πρέπει να συμβάλει στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης», σημείωσε.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ τόνισε επίσης ότι «συνολικά, η άσκηση παρέχει μια σημαντική βάση για την περαιτέρω ενίσχυση των τραπεζικών ισολογισμών, την αντιμετώπιση προβληματικών ιδρυμάτων και την ενίσχυση του δανεισμού για την στήριξη της ανάπτυξης».

Διαβάστε επίσης:

Ρίξτε χρήμα στην αγορά!