ΕΝΦΙΑ: Στο Taxisnet τα διορθωμένα εκκαθαριστικά

ΕΝΦΙΑ: Στο Taxisnet τα διορθωμένα εκκαθαριστικά

Τα διορθωμένα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ, θα αρχίσουν να ανεβαίνουν σταδιακά από σήμερα (29/10/2014) στο Taxisnet, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Πρόκειται για τα εκκαθαριστικά τα στα οποία έχουν υπολογιστεί οι φοροεκπτώσεις για ιδιοκτήτες ακινήτων με χαμηλά εισοδήματα, τρίτεκνους, πολύτεκνους, άτομα με αναπηρία άνω του 80%, αλλά και ιδιοκτήτες ακινήτων που το 2013 είχαν κενά, μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

Σημειώνεται ότι ο τρόπος που υπολογίζει η εφορία το εισόδημα, στο οποίο μπαίνει ακόμη και η αποζημίωση απόλυσης, έχει ως αποτέλεσμα πολλοί να χάνουν τις εκπτώσεις.

Σύμφωνα με τα κριτήρια που έχουν θεσπιστεί, για να λάβει κάποιος έκπτωση 50% θα πρέπει:

-Το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους δεν υπερβαίνει τα 9.000 ευρώ με προσαύξηση 1.000 ευρώ για τον/την σύζυγο και κάθε παιδί.

-το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων δεν υπερβαίνει τα 150 τ.μ και η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν υπερβαίνει τα 85.000 ευρώ για τον άγαμο, τα 150.000 ευρώ για τον έγγαμο και τον/την σύζυγό του ή τη μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο και των 200.000 ευρώ για έγγαμους ή μονογενεϊκές οικογένειες με δύο εξαρτώμενα τέκνα.

Πλήρης απαλλαγή από το φόρο ακινήτων, προβλέπεται:

Για τρίτεκνους, πολύτεκνους και άτομα με αναπηρία άνω του 80% εφόσον το εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ, με προσαύξηση 1.000 ευρώ για τον /την σύζυγο και κάθε παιδί και εφόσον συντρέχει το κριτήριο επιφάνειας της ακίνητης περιουσίας.