ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυστρία: Ανοδικές οι τάσεις στην ελληνική οικονομία

Αυστρία: Ανοδικές οι τάσεις στην ελληνική οικονομία

Για ανοδικές τάσεις στην οικονομία της Ελλάδας, όπου, όπως τονίζει, για τον τουρισμό ήταν φέτος μια χρονιά-ρεκόρ, ενώ ανοδική πορεία καταγράφει και η βιομηχανία, κάνει λόγο ο πρώην οικονομικός επιτετραμμένος της Αυστρίας στην Αθήνα, Μπρούνο Φράιταγκ, σε σημερινή συνέντευξή του στη μεγαλύτερης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα "Κρόνεν Τσάιτουνγκ".

Αναφερόμενος στην τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα, ο κ. Φράιταγκ, ο οποίος υπηρετούσε τα επτά τελευταία χρόνια στην Αθήνα, σημειώνει πως αυτή δεν είναι τέλεια ωστόσο έχει βελτιωθεί αισθητά και πως έπειτα από μια μείωση του ΑΕΠ μετά το 2007 κατά 33%, υπάρχει τώρα ανοδική τάση στους δείκτες.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει ως "χρονιά-ρεκόρ" το 2014 για τον ελληνικό τουρισμό, ενώ βλέπει ανοδική πορεία και στον τομέα της βιομηχανίας, επισημαίνοντας επιπλέον, ότι υπάρχουν τομείς στους οποίους μπορεί να είναι αποδοτική μια επένδυση.

Σε σχέση με το αν ανοίγονται τώρα ευκαιρίες για αυστριακές εταιρείες να επενδύσουν στην Ελλάδα, ο πρώην οικονομικός επιτετραμμένος θεωρεί πως υπάρχουν καλές ευκαιρίες για την αυστριακή αγροτική οικονομία για τη σύναψη συμφωνιών που αφορούν σε βιολογικά και θεραπευτικά φυτά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη δύο σχετικά προγράμματα.

Επίσης, καλές προοπτικές ανοίγονται για την ανάληψη και την αναβάθμιση μικρών και μεσαίων ξενοδοχειακών μονάδων, σύμφωνα με τον Μπρούνο Φράιταγκ, τον οποίο στη θέση του οικονομικού επιτετραμμένου της Αυστρίας στην Ελλάδα έχει διαδεχθεί από τις αρχές Σεπτεμβρίου ο Γκερντ Ντιούκελμαν-Ντουμπλάνι.

Σχετικές ειδήσεις