Ανοίγει ο δρόμος για τη ρύθμιση των οφειλών σε 100 δόσεις

Newsroom Newsroom

Ανοίγει ο δρόμος για τη ρύθμιση των οφειλών σε 100 δόσεις

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαίδου, για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο σε έως και 100 δόσεις.

Με τη δημοσίευση της απόφασης ανοίγει ο δρόμος για τη ρύθμιση των οφειλών, η οποία θα γίνεται με ηλεκτρονικές διαδικασίες, μέσω του TAXIS net, σε ειδική εφαρμογή που προβλέπεται ότι θα ενεργοποιηθεί την Πέμπτη. Έτσι, μέσω αυτής οι οφειλέτες θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την υπαγωγή τους στη ρύθμιση.

Στην απόφαση περιλαμβάνονται οι όροι και οι προϋποθέσεις ένταξης στη ρύθμιση, τα χρέη που μπορούν να ρυθμιστούν κ.ά. Προϋπόθεση είναι ο οφειλέτης να έχει υποβάλει τις φορολογικές δηλώσεις του για τα προηγούμενα έτη.

Όπως διευκρινίζεται, στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν βεβαιωμένα ή ληξιπρόθεσμα χρέη ως την 1 Οκτωβρίου του 2014.

Αναλυτικότερα πρόκειται για:

-Βεβαιωμένες οφειλές ως την 1 Οκτωβρίου του 2014 που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής.

-Βεβαιωμένες ως και την 1 Οκτωβρίου οφειλές που κατά την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής η οποία δεν τηρείται.

-Βεβαιωμένες ως και την 1 Οκτωβρίου του 2014 οφειλές που τελούν σε δικαστική ή διοικητική αναστολή και την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής.

Στην απόφαση διευκρινίζεται ότι η οφειλή που μπορεί να υπαχθεί στη ρύθμιση δεν θα υπερβαίνει το 1 εκατ. ευρώ.

Η πρώτη δόση της ρύθμισης θα καταβάλλεται σε τρεις μέρες από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και οι επόμενες δόσεις την εργάσιμη μέρα των επόμενων μηνών. Η κάθε δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 50 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τους οφειλέτες που είχαν υπαχθεί στη ρύθμιση της «τελευταίας ευκαιρίας» του 2013 και είναι συνεπείς, παρέχεται κίνητρο που ισοδυναμεί με επιπλέον μείωση κατά 20% των προσαυξήσεων τους αν παραμείνουν στην ίδια ρύθμιση με τις λιγότερες δόσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved