ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνέδριο για αναζήτηση Σχεδίου Διεξόδου από την Κρίση

Συνέδριο για αναζήτηση Σχεδίου Διεξόδου από την Κρίση

Με στόχο την συμβολή στην επίτευξη μια ευρύτατης συνεννόησης, συναίνεσης και σύγκλισης των πολιτικών δυνάμεων σε ένα νέο λειτουργικό, επίκαιρο, παραγωγικό μοντέλο που θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση και θα την οδηγήσει στην βιώσιμη ανάπτυξη, το 'Ίδρυμα Μεσογειακών Μελετών'' (ΙΜΜ) διοργανώνει για 2η φορά μέσα σε λίγους μήνες Συνέδριο (Work-Shop), με αυτό το αντικείμενο.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι και τα δυο Συνέδρια είναι υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια.

Ωστόσο το πιο ενδιαφέρον είναι οι διαπιστώσεις πάνω στις οποίες ''πατάει'' το Συνέδριο και οι οποίες χτυπούν ''κόκκινο '' συναγερμό για την κατάσταση της οικονομίας και την κοινωνική κατάσταση της χώρας: Παρόλο που όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ίδρυμα, έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα προόδου στα δημόσια οικονομικά και έχουν αρχίσει να φαίνονται τα πρώτα δείγματα βελτίωσης της οικονομίας, ''το βαρύτατο όμως τίμημα που έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός τα τελευταία 6 χρόνια δεν έχει ιστορικό προηγούμενο'' τονίζει Και προσθέτει:''.

Η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται πέρα από κάθε όριο, η ανεργία, η ανέχεια και η φτώχεια απειλούν την κοινωνική συνοχή και οδηγούν σε κατάσταση κοινωνικού αποκλεισμού μεγάλο ποσοστό του ελληνικού λαού''. Η διευθέτηση όμως του Δημόσιου Χρέους, είναι σήμερα όρος επιβίωσης για την Ελλάδα.

Για τους οργανωτές του Συνεδρίου - για το οποίο την Τετάρτη ενημερώνονται τα μέλη της Kοινοβουλευτικής Oμάδας ''Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές'' - θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ η λύση μπορεί να έλθει μόνο μέσα από την '' διατύπωση συγκεκριμένων συναινετικών προτάσεων και εναλλακτικών λύσεων για την έξοδο από την κρίση και το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της Ελλάδας.

Η εξεύρεση - τονίζουν- κοινού τόπου πολιτικής συνεννόησης, η συναίνεση, η σύγκλιση και η συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων για ένα νέο λειτουργικό, επίκαιρο, παραγωγικό μοντέλο για την Ελλάδα, με στόχο την αντιμετώπιση της φτώχειας, την ανάπτυξη και την απασχόληση, αποτελεί όρο επιβίωσης για την πατρίδα μας. Στο ζήτημα αυτό, παραδέχονται, υπάρχουν βέβαια διάφορες απόψεις και προσεγγίσεις, η δημιουργική σύνθεση των οποίων είναι απαραίτητη για την συγκρότηση μιας εθνικής στρατηγικής διεξόδου από την κρίση. Το Συνέδριο θα γίνει στις 9-12-2014

Σχετικές ειδήσεις