ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bloomberg: Εκνευρισμένη η τρόικα με την Ελλάδα

Bloomberg: Εκνευρισμένη η τρόικα με την Ελλάδα

Η ελληνική κυβέρνηση και οι διεθνείς πιστωτές της βρίσκονται σε αδιέξοδο αναφορικά με τον τελικό γύρο των μέτρων που απαιτούνται προκειμένου να αποδεσμευτεί η τελευταία δόση του δανείου προς τη χώρα, αναφέρει το Bloomberg που επικαλείται πηγές οι οποίες γνωρίζουν τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δυο πλευρών.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι τρόικα πιέζει για επιπλέον περικοπές στον προϋπολογισμό ύψους 2,5 δισ. ευρώ το 2015, όμως το αδιέξοδο απειλεί να αφήσει την Ελλάδα χωρίς στήριξη την 1η Ιανουαρίου, όταν θα έχει λήξει το πρόγραμμα, όπως σημείωσαν οι πηγές.

Εκπρόσωποι της τρόικας είναι έξαλλοι διότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να βρει μέτρα προκειμένου να καλύψει το κενό από τότε που οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης συζήτησαν τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας στις αρχές του μήνα, σημειώνει το Bloomberg.

Η αναμέτρηση αυτή σημαίνει πως η Ελλάδα μπορεί να χάσει την διορία της 8ης Δεκεμβρίου για να καταλήξει σε συμφωνία αναφορικά με τα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε να «ξεκλειδώσει» η δόση, αλλά και για το ότι θα επακολουθήσει, τόνισαν και οι δυο πηγές.

Όπως αναφέρεται, ο προϋπολογισμός του 2015 θα κατατεθεί προς έγκριση στην Βουλή την Παρασκευή (21/11/2014) με ελάχιστα πρόσθετα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Σχετικές ειδήσεις