ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνάντηση Μανιάτη - Μπάιντεν στην Κωνσταντινούπολη

Συνάντηση Μανιάτη - Μπάιντεν στην Κωνσταντινούπολη

Με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζόζεφ Μπάιντεν θα συναντηθεί ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης κατά την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες του Energy Economic Summit του Αμερικανικού Think Tank «Atlantic Council».

Η σύνοδος πραγματοποιείται από αύριο, Τετάρτη (19/11/2014) έως το Σάββατο 22 Νοεμβρίου, με θέμα «επιχειρηματικές συμφωνίες σε καιρό κρίσης» ("Doing Business in Turbulent Times").

Ο κ. Μανιάτης θα έχει πρόγευμα με τον κ. Μπάιντεν, ενώ θα συναντηθεί και με τον Αμερικανό ομόλογό του, Έρνεστ Μονίζ, τον Τούρκο ομόλογό του, Τανέρ Γιλντίζ και υψηλούς αξιωματούχους από χώρες της ΕΕ, όπως η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Ουγγαρία.

Επίσης, θα συμμετάσχει σε υπουργικές συναντήσεις με θέματα:

- Τη χρηματοδότηση κρίσιμων επενδύσεων για τις ενεργειακές υποδομές ("Financing Critical Energy Infrastructure Investments - Challenges and Opportunities").

- Την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, σε ό,τι αφορά την ενέργεια, τις μεταφορές και τις τηλεπικοινωνίες ("The Completion of Europe - From the North-South Corridor to Energy, Transportation and Telecommunications Union").

Παράλληλα, θα επισκεφθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι και θα έχει συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ο υπουργός ΠΕΚΑ βρίσκεται σήμερα, Τρίτη (18/11/2014) στη Ρώμη για να συμμετάσχει στη Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου με θέμα «Κτίζοντας μια ευρωμεσογειακή ενεργειακή γέφυρα - Η στρατηγική σημασία των ευρωμεσογειακών δικτύων φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας στο πλαίσιο της ενεργειακής ασφάλειας», που διοργανώνει η ιταλική Προεδρία και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στόχος της διάσκεψης, είναι η ενίσχυση της ενεργειακής συνεργασίας των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της νότιας Μεσογείου.

Μεταξύ των θεμάτων που θα εξετασθούν είναι η προώθηση ενός μεσογειακού κόμβου φυσικού αερίου, η αξιοποίηση του LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο) ως εναλλακτικού καυσίμου για τις μεταφορές, η ασφάλεια των εγκαταστάσεων υπεράκτιων γεωτρήσεων, τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και η προώθηση της ενεργειακής απόδοσης και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Σχετικές ειδήσεις