ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ληξιπρόθεσμα χρέη: Δημοσιεύτηκε η απόφαση για τις 100 δόσεις

Ληξιπρόθεσμα χρέη: Δημοσιεύτηκε η απόφαση για τις 100 δόσεις

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η εγκύκλιος για της 100 δόσεις, η οποία αφήνει τελικά εκτός τις τρέχουσες οφειλές ΕΝΦΙΑ και φόρου εισοδήματος που πρέπει να πληρωθούν από το τέλος Νοεμβρίου και μετά.

Με την εγκύκλιο αυτή του υπουργείου Οικονομικών, την οποία υπογράφει η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Αικατερίνη Σαββαΐδου, ενεργοποιείται η διάταξη για τη ρύθμιση των χρεών στην Εφορία.

Σύμφωνα με την απόφαση υποχρεωτικά υπάγονται στη ρύθμιση το σύνολο των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων έως και την 1 Οκτωβρίου 2014 οφειλών που δεν έχουν τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο με αναστολή πληρωμής ή διευκόλυνση ή άλλη νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής οφειλών κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής.

Ωστόσο, φαίνεται να «κλείνει» πλέον το παράθυρο υπαγωγής στη ρύθμιση των πολλών δόσεων οφειλών που δεν ήταν ληξιπρόθεσμες την 1 Οκτωβρίου 2014, όπως οι πέντε δόσεις του ΕΝΦΙΑ και η Τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος.

Στη νέα απόφαση ορίζεται παράλληλα ότι μετά από επιλογή του οφειλέτη μπορούν να υπαχθούν στην ρύθμιση:

1. Βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες έως και κατά την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλές που κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής τελούν σε διοικητική ή δικαστική ή εκ του νόμου αναστολή.
2. Βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες έως και κατά την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλές που κατά την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής οφειλών των οποίων οι όροι τηρούνται.

Δείτε όλο το ΦΕΚ εδώ

Σχετικές ειδήσεις