ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα νέα για τα Στεγαστικά Δάνεια και την Ασφάλιση κατοικίας

Τα νέα για τα Στεγαστικά Δάνεια και την Ασφάλιση κατοικίας

Οι περισσότεροι δανειολήπτες που έχουν πάρει στεγαστικό δάνειο (και όπως δείχνουν τα νούμερα είναι αρκετοί!), δεν γνωρίζουν ότι είναι υποχρεωτικό να ασφαλίσουν την κατοικία τους, όπως υποδεικνύει και η εκάστοτε δανειακή σύμβαση που έχουν υπογράψει.

Για όλους εσάς λοιπόν έχουμε πολύ ενδιαφέροντα νέα: Καταρχήν κάθε τράπεζα με τη σύναψη του δανείου, ασφαλίζει παράλληλα και την κατοικία. Ως εκ τούτου, ο δανειολήπτης πολλές φορές ασφαλίζει την κατοικία του, είτε χωρίς να το γνωρίζει επειδή γίνεται αυτόματα μέσω τράπεζας, είτε χωρίς να εξετάσει τις εναλλακτικές που υπάρχουν, πληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο πολύ περισσότερα χρήματα.

Συνεπώς είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε ότι μπορείτε να ασφαλίσετε την κατοικία σας σε οποιοδήποτε φορέα παρέχει ασφαλιστικά προϊόντα. Αναζητήσαμε για εσάς τη σχετική νομοθεσία, και σύμφωνα με την Εγκύκλιο 462 της Τράπεζας της Ελλάδος, κάθε τράπεζα οφείλει να κάνει δεκτό οποιοδήποτε ασφαλιστήριο συμβόλαιο κατοικίας περιλαμβάνει τις καλύψεις που απαιτούνται από τη δανειακή σύμβαση.

Οι καλύψεις που είναι υποχρεωτικό να υπάρχουν στην ασφάλιση κατοικίας αφορούν κυρίως σε σεισμό και πυρκαγιά. Ωστόσο κάποιες τράπεζες απαιτούν επιπλέον καλύψεις, όπως διαρροή/ θραύση σωληνώσεων, καιρικά φαινόμενα κ.α. που πρέπει να δείτε κατά περίπτωση.

Εμείς σας βρήκαμε όλες τις καλύψεις για την ασφάλιση κατοικίας μέσω του προγράμματος της Anytime Home στο https://www.anytimeonline.gr/portal/home-insurance και σας παραθέτουμε επιγραμματικά τα ακόλουθα:
Υπάρχουν 3 βασικά προγράμματα ασφάλισης κατοικίας:

• Το Economic που αποτελεί το βασικό πρόγραμμα ασφάλισης για στεγαστικά δάνεια, το οποίο απαιτούν οι τράπεζες και καλύπτει το κτίριο της κατοικίας.

• Το Value που είναι ουσιαστικά το πλήρες πρόγραμμα ασφάλισης και απευθύνεται στους δανειολήπτες που έχουν στεγαστικό δάνειο αλλά η τράπεζα απαιτεί επιπλέον καλύψεις (π.χ. διαρροή/ θραύση σωληνώσεων, καιρικά φαινόμενα κ.α.)

• Το Premium που είναι το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα ασφάλισης για κάθε κίνδυνο.

Επίσης βρήκαμε και σας παραθέτουμε τα πλεονεκτήματα της Anytime στην ασφάλιση κατοικίας σε σχέση με άλλες ασφάλειες:
Όλα τα προγράμματα Anytime Home προσφέρουν ιδιαίτερα οικονομικά ασφάλιστρα και την καλύτερη σχέση μεταξύ ποιότητας και τιμής, με την εγγύηση της INTERAMERICAN και μπορείτε να γλυτώσετε πολλά χρήματα από την ασφάλεια που ήδη έχετε. Ταυτόχρονα τα προγράμματα Anytime Home αποτελούν την πλέον αξιόπιστη λύση για την ασφάλιση της κατοικίας σας, αφού περιλαμβάνουν όλες τις απαραίτητες καλύψεις που απαιτεί η τράπεζα αλλά παράλληλα καλύπτουν και εκείνους που θέλουν να οχυρώσουν το σπίτι τους για κάθε κίνδυνο.

Και αν σας αγχώνει το γεγονός ότι υπάρχει περίπτωση να μπλεχτείτε σε χρονοβόρες συνεργασίες, στην Anytime η διαδικασία ασφάλισης είναι εύκολη. Όλα γίνονται εύκολα και γρήγορα σε λιγότερο από 5 λεπτά. Μπορείτε να ασφαλιστείτε online από το site της Anytime www.anytime.gr ή με ένα απλό τηλεφώνημα, 24 ώρες το 24ωρο, στο 210 94 60000 ή 801 11 30000.

Μάθετε τα δικαιώματά σας και να είστε σίγουροι η σωστή και ολοκληρωμένη πληροφόρηση θα είναι σίγουρα για εσάς κέρδος!