Κομισιόν: Υπερφορολόγηση των ελλήνων ιδιοκτητών ακινήτων

Newsroom Newsroom

Κομισιόν: Υπερφορολόγηση των ελλήνων ιδιοκτητών ακινήτων

Την υπερφορολόγηση των ελλήνων ιδιοκτητών ακινήτων με «επιδόσεις» που κατατάσσουν τη χώρα μας στην 5η θέση ανάμεσα στους «28» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιβεβαιώνει νέα έκθεση της Κομισιόν.

 

Ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας που καταβάλλουν οι Έλληνες ως φυσικά πρόσωπα αντιστοιχεί στο 1,56% του ΑΕΠ, την ώρα που ο μέσος ευρωπαϊκός όρος βρίσκεται μόλις στο 0,89% του ΑΕΠ.

Τα στοιχεία καταδεικνύουν τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται τα ελληνικά νοικοκυριά, εξαιτίας, όπως αναφέρεται στην έκθεση, των αλλεπάλληλων επιβαρύνσεων που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια εν μέσω κρίσης στις χώρες που αναζητούσαν σημαντική άνοδο των κρατικών εσόδων.

Επιπλέον στη χώρα μας, όπως άλλωστε στην πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών, δεν επιβάλλεται φόρος επί του «πλούτου», ο οποίος αφορά τη φορολόγηση του συνόλου της περιουσιακής κατάστασης των πλούσιων φυσικών προσώπων, συμπεριλαμβανομένης πάσης μορφής ιδιοκτησίας (όχι μόνο ακίνητης) και αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά τις ανισότητες, όπως γράφουν «Τα Νέα».

Παράλληλα, στην Ελλάδα οι φορολογούμενοι επιβαρύνονται περαιτέρω, καθώς η χώρα ανήκει σε μια μικρή ομάδα μελών της Ε.Ε. στις οποίες, όπως επισήμανε μέλος της επιτροπής που συμμετείχε στη σύνταξη της έκθεσης, ο υπολογισμός του φόρου ακίνητης περιουσίας «γίνεται με την ξεπερασμένη μέθοδο της εκτίμησης επί αντικειμενικών αξιών, δημιουργώντας στρεβλώσεις και αδικίες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved