ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιλέξτε ελεύθερα την ασφάλιση της κατοικίας σας

Επιλέξτε ελεύθερα την ασφάλιση της κατοικίας σας

Η αγορά μιας κατοικίας μπορεί σήμερα να έχει ενταχθεί ως διαδικασία στο καθεστώς της παρατεταμένης κρίσης, που ολοκληρωτικά έχει «κυριεύσει» την Ελλάδα, ωστόσο δειλά - δειλά, δεδομένης και της μείωσης της αξίας των ακινήτων και των πιο δελεαστικών τιμών, το ενδιαφέρον των υποψηφίων αγοραστών αναθερμαίνεται.

Από τη στιγμή, μάλιστα, που οι τράπεζες διαβεβαιώνουν πως θα ρίξουν χρήμα στην αγορά και θα προχωρήσουν σε νέες δανειοδοτήσεις για αγορά κατοικιών, είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο ρυθμός χορήγησης στεγαστικών δανείων θα αυξηθεί σημαντικά.

Ήδη, η τάση που επικρατεί είναι θετική και πολλά θα αλλάξουν εντός του επόμενου εξαμήνου, δεδομένης και της υποχρεωτικής, πλέον, μείωσης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων και της προσαρμογής τους στα σημερινά ρεαλιστικά επίπεδα της πραγματικής αξίας, όπως πρόσφατα αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι αγοραστές κατοικίας, αλλά και όσοι έχουν αγοράσει ήδη σπίτι, είναι πως έχει αλλάξει άρδην και το σκηνικό στον τομέα της ασφάλισης.

Μπορεί το πεδίο της υποχρεωτικής ασφάλισης ενός ακινήτου, προκειμένου να χορηγηθεί στεγαστικό δάνειο από μια τράπεζα, να διατηρείται, όμως σύμφωνα με την εγκύκλιο που από τον Μάιο του 2013 έχει σταλεί σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας από την Τράπεζα της Ελλάδας, ο δανειολήπτης έχει το δικαίωμα να προσκομίσει ασφαλιστήριο συμβόλαιο εταιρίας, επιλέγοντας από την ελεύθερη αγορά.

Και αυτό το ασφαλιστήριο, εφόσον πληροί τις καλύψεις της δανειακής σύμβασης, πρέπει -σύμφωνα με την εγκύκλιο με αριθμό 462 της Διεύθυνσης Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης της Τράπεζας της Ελλάδας, να γίνεται δεκτό από τα πιστωτικά ιδρύματα και μάλιστα χωρίς καμία καθυστέρηση.

Έτσι, ο δανειολήπτης που πολλές φορές ασφαλίζει την κατοικία του είτε χωρίς να το γνωρίζει μέσω τράπεζας, είτε χωρίς να εξετάσει άλλες εναλλακτικές, πληρώνοντας πολύ περισσότερα χρήματα, παίρνει πλέον την κατάσταση της ασφάλισης του σπιτιού του στα δικά του χέρια.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζετε ότι μπορείτε να ασφαλίσετε την κατοικία σας σε οποιοδήποτε φορέα που παρέχει ασφαλιστικά προϊόντα.

Η υποχρεωτική ασφάλιση κατοικίας που προβλέπεται από τις δανειακές συμβάσεις συνήθως απαιτεί τις καλύψεις σεισμού και πυρκαγιάς. Το νέο συμβόλαιο που θα προσκομίσει ο δανειολήπτης θα πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον τις καλύψεις αυτές. Ωστόσο κάποιες τράπεζες απαιτούν επιπλέον καλύψεις, όπως διαρροή/ θραύση σωληνώσεων, καιρικά φαινόμενα κ.α.

Η Αnytime είναι η ασφαλιστική εταιρεία που καλύπτει τα προαπαιτούμενα των τραπεζών, ώστε να μην αντιμετωπίσετε κανένα απολύτως πρόβλημα, βγαίνοντας κερδισμένοι -παράλληλα- και οικονομικά, εξαιτίας των καταπληκτικών προσφορών της.

Δείτε τα πλεονεκτήματα της Anytime στην ασφάλιση κατοικίας:

Οικονομικά ασφάλιστρα: Όλα τα προγράμματα Anytime Home προσφέρουν ιδιαίτερα οικονομικά ασφάλιστρα και την καλύτερη σχέση μεταξύ ποιότητας και τιμής.

Ασφαλίζοντας την κατοικία σας σε κάποιο από τα προγράμματα Anytime μπορείτε να γλυτώσετε πολλά χρήματα από την ασφάλεια που ήδη έχετε.

Ολοκληρωμένη λύση: Τα προγράμματα Anytime Home αποτελούν μια αξιόπιστη λύση για την ασφάλιση της κατοικίας σας. Περιλαμβάνουν όλες τις απαραίτητες καλύψεις που απαιτεί η τράπεζα και καλύπτουν πλήρως τόσο εκείνους που έχουν στεγαστικό δάνειο, όσο και εκείνους που θέλουν να καλύψουν το σπίτι τους για κάθε κίνδυνο.

Απλότητα: Στην Anytime η διαδικασία ασφάλισης είναι εύκολη. Όλα γίνονται εύκολα και γρήγορα. Μπορείτε να ασφαλιστείτε online από το site της Anytime ή με ένα απλό τηλεφώνημα. Οι άνθρωποι της Anytime είναι συνεχώς κοντά σας και θα σας εξυπηρετήσουν για οτιδήποτε αφορά το συμβόλαιό σας άμεσα, ενώ η αποζημίωση είναι απλή χωρίς πολύπλοκες διαδικασίες.

Αξιοπιστία: Τα προγράμματα Anytime Home, όπως και όλα τα προγράμματα της Anytime, έχουν τη σφραγίδα την εγγύηση της INTERAMERICAN.

Οσο για τα προγράμματα που προσφέρονται από την Anytime, χωρίζονται σε τρεις (3) κατηγορίες:

• Το Economic: Το βασικό πρόγραμμα ασφάλισης για στεγαστικά δάνεια. Καλύπτει το κτίριο της κατοικίας και απευθύνεται σε εσάς που έχετε στεγαστικό δάνειο. Είναι το βασικό πακέτο ασφάλισης που απαιτούν οι τράπεζες.

• Το Value: Το πλήρες πρόγραμμα ασφάλισης για στεγαστικά δάνεια. Καλύπτει το κτίριο της κατοικίας και απευθύνεται σε εσάς που έχετε στεγαστικό δάνειο αλλά η τράπεζα σας απαιτεί επιπλέον καλύψεις (διαρροή/ θραύση σωληνώσεων, καιρικά φαινόμενα κ.α.)

• Το Premium: Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα ασφάλισης για κάθε κίνδυνο. Καλύπτει το κτίριο και το περιεχόμενο της κατοικίας και απευθύνεται σε εσάς που θέλετε να ασφαλίσετε το σπίτι σας για κάθε κίνδυνο.

Μπείτε στην ιστοσελίδα της Anytime και βρείτε ποιο από τα προγράμματα ταιριάζει στην κάλυψη των δικών σας αναγκών, ώστε να ασφαλίσετε μια για πάντα το σπίτι σας...