ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τηλεδιάσκεψη κυβέρνησης με τρόικα μέσα στην ημέρα

Τηλεδιάσκεψη κυβέρνησης με τρόικα μέσα στην ημέρα

Τηλεδιάσκεψη μεταξύ του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και των επικεφαλής της τρόικας θα υπάρξει- κατά πάσα πιθανότητα εντός της ημέρας- μετά το απαντητικό email από τους εκπροσώπους των δανειστών.

Αυτό αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα, επίσης, με τους οποίους, η τρόικα εστιάζει στο δημοσιονομικό κενό, αλλά όπως επισημαίνουν οι ίδιοι παράγοντες «δεν είμαστε πολύ μακριά».

Αργά τα ξημερώματα της Τετάρτης (03/12/2014) έφτασε με καθυστέρηση με e-mail η απάντηση της τρόικας, η οποία φαίνεται ότι δεν μένει ικανοποιημένη από τα μέτρα για τα οποία είχε δεσμευθεί η ελληνική κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, στην απάντησή τους οι δανειστές κάνουν λόγο για επιμέρους διευκρινίσεις στα δημοσιονομικά που είχε προτείνει το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, ενώ ζητά περαιτέρω δεσμεύσεις από την ελληνική πλευρά για να επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα και να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για την πέμπτη αξιολόγηση.

Η αδιαλλαξία της τρόικας προκαλεί έντονο προβληματισμό στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς παρά τα σκληρά νέα μέτρα που δέχθηκε να υιοθετήσει η κυβέρνηση, οι δανειστές δεν φαίνονται διατεθειμένοι να επιστρέψουν άμεσα στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες (02/12/2014) ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου τόνιζε ότι «δεν πρόκειται να δεχθούμε παράλογες δεσμεύσεις», ενώ την ίδια ώρα από το Μαξίμου διέρρεαν ότι το e-mail που είχαν αποστείλει στην τρόικα με μέτρα - υλοποιήσιμα και εφεδρικά σε περίπτωση αστοχιών - ύψους 2 δισ. ευρώ αποτελούσε το μάξιμουμ που μπορεί να φτάσει η ελληνική κυβέρνηση.

Έντονη πλέον είναι η ανησυχία είναι μήπως σε ΔΝΤ, Βρυξέλλες και Φραγκφούρτη έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος η παράταση κατά ένα εξάμηνο του προγράμματος.

Σχετικές ειδήσεις