ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: «Απαιτείται κλίμα εθνικής ομοψυχίας»

Σταϊκούρας: «Απαιτείται κλίμα εθνικής ομοψυχίας»

Σοβαρότητα και υπευθυνότητα, «μακριά από την καλλιέργεια ψευδαισθήσεων και υπερβολικών προσδοκιών» ζητά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Σε δήλωσή του στην εφημερίδα "Αγορά", ο κ. Σταικούρας σημείωσε ότι η τρόικα πιστεύει ότι υπάρχει σημαντικό δημοσιονομικό κενό για το 2015. Και πρόσθεσε ότι για την κάλυψή του ασκεί μεγάλες πιέσεις και προβάλλει υπερβολικές απαιτήσεις. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι από ελληνικής πλευράς υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις.

Ο κ. Σταικούρας ανέφερε ότι «η χώρα, σήμερα, επιτυγχάνει τους δημοσιονομικούς της στόχους, έχει αντιμετωπίσει τα υψηλά διαχρονικά "δίδυμα" ελλείμματά της, επέστρεψε σε θετικούς ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης, μειώνει, αργά αλλά σταθερά, την ανεργία, υλοποιεί ένα ευρύ φάσμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

Καταλήγοντας, σημείωσε ότι "για το καλό της χώρας, απαιτείται από όλους, σε κλίμα εθνικής ομοψυχίας, σοβαρότητα, υπευθυνότητα, διορατικότητα, μετρημένες και ζυγισμένες κουβέντες, μακριά από την καλλιέργεια ψευδαισθήσεων και υπερβολικών προσδοκιών".

Σχετικές ειδήσεις