ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σόιμπλε: Όχι σε νέο δάνειο

Σόιμπλε: Όχι σε νέο δάνειο

Την παροχή προληπτικής πιστωτικής γραμμής στην Ελλάδα προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Εν μέσω πλήρους αβεβαιότητας στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας λόγω της επίσπευσης της προεδρικής εκλογής, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε πως η παροχή προληπτικής πιστωτικής γραμμής είναι άκρως πιθανή στα τέλη του Φεβρουαρίου.

«Υπάρχει η πιθανότητα παροχής πιστωτικής γραμμής στην Ελλάδα στα τέλη του Φεβρουαρίου» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας προς τους εκπροσώπους του Τύπου ο Γερμανός υπουργός, εμμέσως πλην σαφώς, άφησε να εννοηθεί ότι ήταν εν γνώσει της απόφασης του Έλληνα πρωθυπουργού να επισπεύσει τις προεδρικές εκλογές. Ο Β. Σόιμπλε ανέφερε πως ήταν μια καλή απόφαση, ενώ παράλληλα εγκωμίασε την πρόοδο που έχει επιτελέσει τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα στο θέμα της διαχείρισης των δημοσίων οικονομικών της.

Ο κ. Σόιμπλε εξήρε επίσης τον κ. Σαμαρά, τον οποίο χαρακτήρισε ως μια αποφασιστική μορφή, που συνέβαλε περισσότερο την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Ας σημειωθεί πως η γερμανική κυβέρνηση θα υποβάλλει την επόμενη εβδομάδα στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας νομοσχέδιο για τη δίμηνη επιμήκυνση του υπάρχοντος προγράμματος της Ελλάδας.

Βέβαια αξίζει να αναφερθεί πως όλα ενδέχεται να αλλάξουν άρδην, σε περίπτωση προσφυγής σε πρόωρες κάλπες, λόγω αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σχετικές ειδήσεις