ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιο χαμηλά, Λόλα, πιο χαμηλά...

Πιο χαμηλά, Λόλα, πιο χαμηλά...

Βαθύ κόκκινο στους δείκτες του Χρηματιστηρίου και σήμερα, καθώς σ τις 4 το απόγευμα της Πέμπτης, 11/12, ο Γενικός Δείκτης κατρακυλούσε στις 824,39 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 69,39 μονάδων ή 7,76%, με τζίρο 119,19 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για νέο χαμηλό έτους.

Μαζικές πωλήσεις χαρακτηρίζουν τις μετοχές της μεγάλης και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, με την Εθνική Τράπεζα να κάνει νωρίτερα την αρχή και τις άλλες μετοχές του κλάδου να ακολουθούν. Οι συνεχείς καθοδικές διασπάσεις της μετοχής της Εθνικής προμήνυαν τις νέες πωλήσεις που χαρακτήρισαν και τη σημερινή συνεδρίαση. Κάτω από το 1 ευρώ η μετοχή της Πειραιώς, πολύ κοντά στα ιστορικά χαμηλά της η μετοχή της Alpha.

Κανένα φως, καμία χαραμάδα αισιοδοξίας δεν υπάρχει στον ορίζοντα της ελληνικής χρηματαγοράς, η οποία βουλιάζει στο τέλμα της πολιτικής αβεβαιότητας, της αρτηριοσκλήρυνσης της ελληνικής οικονομίας, αλλά και του γενικότερου αρνητικού κλίματος των μεγάλων χρηματαγορών.

Εξίσου προβληματική κι αδιέξοδη είναι η αγορά ομολόγων. Το 5ετές yield κινείται πάνω από 9,5%, το 10ετές στο 9,12%. Πάνω από το 10% η απόδοση του 3ετους ομολόγου.

Σχετικές ειδήσεις