ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χαρδούβελης: Κίνδυνος GREXIT αν επικρατήσουν ακραίες φωνές

Χαρδούβελης: Κίνδυνος GREXIT αν επικρατήσουν ακραίες φωνές

«Το GREXIT θα μπορούσε να υποκινηθεί από την Ευρώπη στην περίπτωση που στην Ελλάδα επικρατήσουν ακραίες αντιευρωπαϊκές φωνές» σημειώνει σε συνέντευξη του ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Ο κ. Χαρδούβελης, σε συνέντευξή στην εφημερίδα Ναυτεμπορική, αναφερόμενος στην πιθανότητα μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας κάνει λόγο για παράταση της αβεβαιότητας της οικονομικής πολιτικής: «Για ένα χρονικό διάστημα έως δύο μηνών ίσως δημιουργηθούν περαιτέρω εντάσεις και ανησυχίες».

Απαντώντας σε ερώτηση για την πιθανότητα να συμβεί «Grexit», ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε: «Το GREXIT δεν υπάρχει πλέον στις κεραίες των Ευρωπαίων εταίρων μας με τη συχνότητα και την ένταση που υπήρχε το 2011 και 2012. Τουλάχιστον στους υπουργούς οικονομικών του Eurogroup, που εγώ γνωρίζω και που τελικά θα πάρουν την απόφαση. Ούτε υπάρχει στις κεραίες της πλειονότητας του δικού μας πολιτικού συστήματος. Συζητείται, όμως, ακόμα από πολλούς, κυρίως στην Ελλάδα. Επίσης, εξακολουθεί να τιμολογείται στα ελληνικά περιθώρια επιτοκίων των ελληνικών ομολόγων. Οι αγορές κάηκαν μια φορά επενδύοντας σε ελληνικά ομόλογα και θα χρειαστεί χρόνος να τις πείσουμε για την νέα αξιοπιστία μας».

Σημείωσε μάλιστα ότι: «Η λογική λέει ότι δεν θα ακολουθηθούν και τυχοδιωκτικές πολιτικές που ρισκάρουν το GREXIT από πλευράς μας, διότι οι μόνοι που μπορεί να πληγούν είμαστε αποκλειστικά εμείς»

Ερωτηθείς για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα απάντησε ότι εφόσον εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η τρόικα θα επιστρέψει γύρω στις 10 Ιανουαρίου.

Σχετικές ειδήσεις