ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατάθεση πινακίδων ΙΧ: Ουρές και φέτος- Όλη η διαδικασία

Κατάθεση πινακίδων ΙΧ: Ουρές και φέτος- Όλη η διαδικασία

Σπεύδουν και φέτος για κατάθεση πινακίδων, χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ προκειμένου να αποφύγουν τα τεκμήρια και τα τέλη κυκλοφορίας

Όπως εκτιμάται, ήδη ξεπερνούν τους 50.000, ενώ εκφράζεται η εκτίμηση από πλευράς υπουργείου Οικονομικών ότι ο συνολικός αριθμός των οδηγών θα φτάσει τους 135.000, δηλαδή στα περυσινά επίπεδα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», αν τελικά συμβεί αυτό, η απώλεια εσόδων από τα ταμεία του κράτους θα είναι μεγαλύτερη από τα 50 εκ. ευρώ που ήδη έχει προϋπολογιστεί.

Η αιτία του φαινομένου οφείλεται κυρίως στα υψηλά τέλη κυκλοφορίας, στα οποία πολλοί ιδιοκτήτες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι το 2010 περίπου 170.000 ιδιοκτήτες είχαν καταθέσει πινακίδες. Το 2012 έφτασαν τους 365.000 και πέρυσι στις εφορίες έσπευσαν 135.000

Τι ισχύει για την κατάθεση πινακίδων

Για να αποφύγουν τα τέλη κυκλοφορίας, οι οδηγοί πρέπει να περάσουν από τα ….γκισέ της εφορίας ως την 31η Δεκεμβρίου 2014. Εκεί θα συμπληρώσουν και υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναφέρεται η ακινησία του αυτοκινήτου. Μαζί τους πρέπει να έχουν:

  • Άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου
  • Τις πινακίδες
  • Αντίγραφο δήλωσης φορολογίας από την οποία να προκύπτει ότι έχει δηλωθεί η ιδιοκτησία ΙΧ
  • Αντίγραφο του Ε9
  • Αποδεικτικό καταβολής τελών κυκλοφορίας του 2014
  • Αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση σε περίπτωση που ο προσερχόμενος δεν είναι ο ιδιοκτήτης.

Σχετικές ειδήσεις