ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι επενδυτές λείπουν σε ταξίδι για δουλειές

Οι επενδυτές λείπουν σε ταξίδι για δουλειές

Ο Γενικός Δείκτης κινείται περί τις 810- 820 μονάδες. Κινείται (σχεδόν) μόνος του, καθώς οι επενδυτές, λείπουν σε... ταξίδι για δουλειές. Στους τίτλους της Πειραιώς, του ΟΠΑΠ και της Eurobank καταγράφεται η μεγαλύτερη πτώση, ενώ σε ιστορικό χαμηλό οδεύει η ΕΤΕ. Μεγαλύτερη κινητικότητα καταγράφεται στην αγορά παραγώγων.

Όπως γράφαμε χθες, ζούμε ημέρες όπου τις περισσότερες πρωτοβουλίες στην ελληνική χρηματαγορά παίρνουν οι πωλητές αναγκάζοντας τον Γενικό Δείκτη να αναζητήσει στηρίξεις σε σχετικά χαμηλότερα επίπεδα. Οι συναλλαγές γίνονται αραιά, κι όταν πυκνώνουν, είναι γιατί αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες οι πωλητές. Πρώτο στόχο τους έβαλαν την Εθνική που αγγίζει νέα ιστορικά χαμηλά, και την Alpha.


Και οι δύο τραπεζικοί τίτλοι, όχι μόνο μηδένισαν τα αρχικά τους κέρδη, αλλά γυρίζουν σε αρνητικό πρόσημο και σε συνδυασμό με τις βαριές απώλειες του ΟΠΑΠ (-3,3%) στέλνουν τον Δείκτη σε χαμηλότερα επίπεδα.


Στα αρνητικά της ημέρας συγκαταλέγεται και η εμφάνιση της Πειραιώς (-4,15%), που σήμερα δείχνει να «πληρώνει» μέρος της χθεσινής καλής της ημέρας. Σταθερά αρνητική η Eurobank (-4,19%) οδεύει προς κλείσιμο σε ένα ακόμα ιστορικό χαμηλό.


Απώλειες εμφανίζονται και για τον ΟΤΕ (-1,73%), οριακές είναι οι κινήσεις στη ΔΕΗ (0,37%), ενώ απώλειες κοντά στο -3% καταγράφει η μετοχή του ΟΛΠ (η αγορά σταθμίζει τις πιθανές πολιτικές εξελίξεις, με τα σενάρια ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού), παρά το γεγονός ότι οι συναλλαγές δεν ξεπερνούν σε όγκο τα 3.500 τεμάχια.

Σχετικές ειδήσεις