ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απάντηση ΥΠΟΙΚ μετά τις καταγγελίες για την ΕΛΣΤΑΤ

Απάντηση ΥΠΟΙΚ μετά τις καταγγελίες για την ΕΛΣΤΑΤ

«Αινιγματική ή αόριστη η καταγγελία για παρέμβαση στελεχών του Δημοσίου στην Ελληνική Στατιστική Αρχή», αναφέρει το υπ. Οικονομικών.

Στη «Δεύτερη Ετήσια Έκθεση» της «Συμβουλευτικής Επιτροπής Ορθής Πρακτικής», που εκτείνεται σε 17 σελίδες, οι 4 σελίδες αναφέρονται εκτενώς στη δικαστική εκκρεμότητα του σημερινού προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ με απαξιωτικές, μάλιστα, φράσεις εις βάρος της Δικαιοσύνης που διερευνά την υπόθεση.

Αυτό αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του και τονίζει ότι: "Στην έκθεση αυτή καταγγέλλεται, επίσης, ότι «η ΕΛΣΤΑΤ προσεγγίστηκε κατά το τέλος του 2014 από κάποια στελέχη του Δημοσίου, προκειμένου να καθυστερήσει την εισαγωγή αναθεωρήσεων στα στοιχεία ΔΥΕ (σ.σ. Διαδικασία Υπερβολικού Ελλείμματος), οι οποίες λαμβάνουν υπόψη νέα διαθέσιμα στοιχεία υψηλής ποιότητας», προσθέτοντας ότι «το συμβάν αυτό είναι πολύ απογοητευτικό".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, "η Ελληνική Στατιστική Αρχή επιτελεί δύσκολο έργο και είναι μια Ανεξάρτητη Αρχή και τις αποφάσεις της, τις σεβόμαστε πλήρως. Μάλιστα, όσες φορές ζητήθηκαν οικονομικά στοιχεία, αυτά δόθηκαν αναλυτικά, ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο ζήτημα της Διαδικασίας Υπερβολικού Ελλείμματος, για το οποίο αφιερώθηκαν στο παρελθόν πολλές εργατοώρες. Η οποιαδήποτε καθυστέρηση ανακοίνωσης των στοιχείων αυτών, μακροπρόθεσμα, είναι άνευ ουσίας και περιεχομένου. Κατόπιν τούτου, θεωρείται αινιγματική η αόριστη καταγγελία για παρέμβαση στελεχών του Δημοσίου, όπως αναφέρεται σε υπηρεσιακό έγγραφο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής".

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων