ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγάλη διεθνής έκθεση κτηνοτροφίας ανοίγει στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλη διεθνής έκθεση κτηνοτροφίας ανοίγει στη Θεσσαλονίκη

Με μεγέθη αυξημένα κατά 40%, μέχρι στιγμής, σε ό,τι αφορά την κάλυψη εκθεσιακών χώρων και τη συμμετοχή εκθετών, ετοιμάζεται σταδιακά να μπει στην αφετηρία η 9η διεθνής έκθεση κτηνοτροφίας-πτηνοτροφίας «Zootechnia», που θα πραγματοποιηθεί από 29 Ιανουαρίου - 1 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Στην έκθεση, που διοργανώνει η ΔΕΘ - Helexpo ΑΕ, αναμένονται προσκεκλημένοι εμπορικοί επισκέπτες από τη Ρωσία, το Καζακστάν, το Βέλγιο, την Κύπρο, τον Λίβανο και την πΓΔΜ.

«Παρούσες στη "Zootechnia" θα είναι όλες οι μεγάλες εγχώριες επιχειρήσεις της κτηνοτροφίας - πτηνοτροφίας, οι οποίες και θα παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο, από σημαντικά είδη παραγωγικών ζώων μέχρι μηχανήματα, υπηρεσίες, αλλά και έρευνες. Η "Zootechnia", που πλέον λαμβάνει διαστάσεις εφάμιλλες με την έκθεση "Agrotica", συνιστά τη μοναδική εξειδικευμένη έκθεση στον τομέα των παραγωγικών ζώων στην Ελλάδα και στα Bαλκάνια» υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών.

Στο επίκεντρο των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης θα βρεθεί η ημερίδα για την επανεκκίνηση της αιγοτροφίας και το ξεκίνημα της ονοτροφίας, καθώς και η παρουσίαση πρότυπης καθετοποιημένης μονάδας με αυτό το αντικείμενο.

Παράλληλα, σε ημερίδα που διοργανώνουν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η ΔΕΘ - Helexpo, θα αναλυθούν θέματα σχετικά με την υδρόβια παραγωγή και τις υδατοκαλλιέργειες.

Θα πραγματοποιηθούν επίσης το 5o Pet Festival και το Σαλόνι Αλόγου.

Σχετικές ειδήσεις