ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Success story βλέπει ο Σκρέκας στην απορρόφηση κονδυλίων ΕΣΠΑ

Success story βλέπει ο Σκρέκας στην απορρόφηση κονδυλίων ΕΣΠΑ

Οι αριθμοί ευημερούν στις ανακοινώσεις του υπουργείου Ανάπτυξης, όπως η σημερινή, αλλά η άνθηση στην αγορά δεν λέει να έλθει.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας ανακοίνωσε ότι κατά το 2014 η χώρα μας πέτυχε για μια ακόμη χρονιά να εμφανίσει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά απορρόφησης του ΕΣΠΑ σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η επιτυχία αυτή οφείλεται στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν το ανθρώπινο δυναμικό του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, οι Διαχειριστικές Αρχές των Υπουργείων και των Περιφερειών αλλά και στη συνδρομή των Υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ειδικότερα, την περασμένη χρονιά η Ελλάδα πέτυχε την πλήρη απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, χωρίς απώλεια κοινοτικής συνδρομής για κανένα Επιχειρησιακό Πρόγραμμα. Πραγματοποιήθηκαν δαπάνες συνολικού ύψους 3.643,5 εκ. ευρώ. Η συνολική απορρόφηση του ΕΣΠΑ 2007-2013 το έτος 2014 έφτασε το 87,97%, με πραγματοποιηθείσες συνολικές δαπάνες 19.482,6 εκ. ευρώ.

Έτσι το κλείσιμο του 2014 βρίσκει το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας να έχει επιτύχει τους στόχους που είχαν τεθεί για την Προγραμματική Περίοδο 2007-2013, καθώς και εκείνους που είχαν τεθεί για την έναρξη της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020.

Επιπλέον υλοποίησε επιτυχώς το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) διοχετεύοντας στην οικονομία και στην κοινωνία κονδύλια 6,6 δισ.ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις