ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ούτε το Χρηματιστήριο δεν πιστεύει το grexit του Σαμαρά

Ούτε το Χρηματιστήριο δεν πιστεύει το grexit του Σαμαρά

Η σημαντική βελtίωση των σχέσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και τρόικας, αλλάζει τα δεδομένα στις προοπτικές της οικονομίας, αλλάζει συγχρόνως και την πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου.

Είναι προφανές ότι η οικονομία έχει ξεπεράσει το φόβο που έχει ενσπείρει ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, επενδύσει στο διαφαινόμενο αποτέλεσμα των εκλογών και αντιδρά θετικά στην προοπτική τερματισμού της πολιτικής αστάθειας με εκλογή νέας κυβέρνησης.

Η ανοδική αντίδραση στο Χρηματιστήριο γίνεται μεγαλύτερηλόγω των έντονων πιέσεων που είχαν υποστεί την προηγούμενη εβδομάδα οι τιμές των μετοχών και των ομολόγων, που κατέγραψαν μεγάλες απώλειες. Οι χαμηλές αποτιμήσεις των εισηγμένων εταιριών και οι υψηλές αποδόσεις των ομολόγων γίνονται τώρα δέλεαρ για τοποθετήσεις.

Το ενδιαφέρον προέρχεται βέβαια κατά κύριο λόγο από επενδυτές- κερδοσκόπους που κινούνται με βραχυχρόνιο ορίζοντα και θα βρίσκονται τις επόμενες μέρες «με το δάχτυλο στη σκανδάλη», έτοιμοι να ρευστοποιήσουν στην πρώτη ένδειξη αλλαγής των δεδομένων. Ωστόσο η αλλαγή κλίματος σήμερα είναι το κυρίαρχο μήνυμα που εκπέμπει το ελληνικό Χρηματιστήριο.

Σχετικές ειδήσεις