ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ως τα τέλη Ιουνίου το σύστημα τραπεζικών εγγυήσεων της Κύπρου

Ως τα τέλη Ιουνίου το σύστημα τραπεζικών εγγυήσεων της Κύπρου

Δυο παρατάσεις ενέκρινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Πρόκειται για το σύστημα τραπεζικών εγγυήσεων της Κύπρου που παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου και τα προγράμματα εγγυήσεων και ομολογιακών δανείων για τα πιστωτικά ιδρύματα της Ελλάδας που επίσης παρατείνονται ως την ίδια ημερομηνία.

Τα μέτρα αυτά είχαν ληφθεί στην περίπτωση της Ελλάδας το 2008 με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Mε δύο ξεχωριστές αποφάσεις η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η παράταση του κυπριακού καθεστώς κρατικής εγγύησης για τα πιστωτικά ιδρύματα και οι παρατάσεις των ελληνικών εγγυήσεων όπως και του συστήματος ομολογιακού δανείου για τα πιστωτικά ιδρύματα, έως τις 30 Ιουνίου 2015, είναι σύμφωνες με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις.

Το κυπριακό καθεστώς εγκρίθηκε αρχικά τον Νοέμβριο του 2012 και από τότε, έχει παραταθεί αρκετές φορές, την τελευταία φορά τον Ιούνιο του 2014.

Τα ελληνικά προγράμματα είχαν αρχικά εγκριθεί τον Νοέμβριο του 2008 και έλαβαν επίσης αρκετές παρατάσεις, η τελευταία φορά τον Ιούνιο του 2014.

Σχετικές ειδήσεις