ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μικρό το ενδεχόμενο grexit λέει και η HSBC

Μικρό το ενδεχόμενο grexit λέει και η HSBC

Δεν θα μπορούσε να λείπει η HSBC από τα σενάρια επί σεναρίων, που κατακλύζουν τα μέσα ενημέρωσης για το τι θα γίνει στην Ελλάδα μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, αλλά και για τις επιπτώσεις που θα έχουν οι εκλογές της Ελλάδας, γενικότερα στην Ευρωζώνη.

Το πολιτικό συμπέρασμα είναι ότι και η HSBC θεωρεί εξαιρετικά μικρό το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδος από τη ζώνη του ευρώ.

Όπως σχολιάζει, έχουμε ξαναβρεθεί στην ίδια κατάσταση, το 2012, όμως τώρα, το κόμμα του οποίου ηγείται ο Αλέξης Τσίπρας είναι πολύ διαφορετικό από τη Νέα Δημοκρατία, της οποίας ηγείται ο Αντώνης Σαμαράς, που μόλις ανέλαβε την εξουσία άλλαξε γρήγορα τη γνώμη του για το προεκλογικό του σχέδιο αναφορικά με την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.

Αυτή τη φορά, οι ηγέτες της ευρωζώνης μπορεί να έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε ό,τι αφορά την τήρηση σκληρής γραμμής έναντι των απαιτήσεων του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα που έχουν εφαρμοστεί μέτρα από την ευρωζώνη και την ΕΚΤ για την προστασία των υπόλοιπων χωρών της περιοχής. Τελικά, η τρόικα και οι ηγέτες της ευρωζώνης ενδεχομένως θα πρέπει να αποφασίσουν εάν το μεγαλύτερο ρίσκο για την περιοχή θα είναι ο ηθικός κίνδυνος ή ο κίνδυνος μετάστασης.

Σχετικές ειδήσεις