ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Reuters: Έλληνες αξιωματούχοι υποτιμούν τον κίνδυνο του grexit

Reuters: Έλληνες αξιωματούχοι υποτιμούν τον κίνδυνο του grexit

Την άποψη ότι πολλοί Έλληνες αξιωματούχοι δεν πιστεύουν πως μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα μπορούσε να διαχειριστεί χωρίς οδυνηρά αποτελέσματα στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αναδεικνύει το πρακτορείο Reuters.

Όπως σημειώνεται στο ίδιο δημοσίευμα, με τις εκλογές να απέχουν μόλις έξι ημέρες, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μπροστά στις δημοσκοπήσεις και προτίθεται να ακυρώσει τα μέτρα λιτότητας που συνοδεύουν το πρόγραμμα της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, ενώ επιδιώκει και σημαντική διαγραφή του χρέους.

Το γεγονός αυτό, αναφέρεται, έχει οδηγήσει πολλούς Γερμανούς πολιτικούς και οικονομολόγους να δηλώσουν ότι η Ελλάδα ρισκάρει την έξοδο από την Ευρωζώνη, μολονότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι επιθυμεί την παραμονή της.

Σύμφωνα με το βασικό επιχείρημα, με ποσοστό σχεδόν 80% του ελληνικού χρέους στα χέρια κυβερνήσεων κρατών-μελών της Ευρωζώνης και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφασισμένη να ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων, ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης μέσω των χρηματοοικονομικών αγορών θα ήταν περιορισμένος.

«Η Ελλάδα δεν αποτελεί πλέον έναν συστημικό κίνδυνο για το ευρώ» δηλώνει ο επικεφαλής του Γερμανικού Οικονομικού Ινστιτούτου IFO, Χανς Βέρνερ Ζιν, συμπυκνώνοντας τις εκτιμήσεις πολλών Γερμανών αξιωματούχων.

Σχετικές ειδήσεις