ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις η Ρουμανία

Επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις η Ρουμανία

Η συνέχιση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στον ενεργειακό τομέα και η ολοκλήρωση της Ενεργειακής Στρατηγικής αποτελούν τις προτεραιότητες του 2015, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Ρουμανίας Αντρέι Γκερέα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα Τετάρτη, 21/1/15.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η Ενεργειακή Στρατηγική περιλαμβάνει σχέδια για την ανάπτυξη του τομέα, την ενίσχυση της σταθερότητας και ασφάλειας του κλάδου, καθώς και την κεφαλαιοποίηση της ευνοϊκής γεωγραφικής θέσης της χώρας, στο πλαίσιο των προσπαθειών περιορισμού των επιπτώσεων της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής.

Για τον ενεργειακό τομέα, ο οποίος, όπως είπε ο κ. Γκερέα, κατέχει σημαντική θέση, προβλέπεται -μεταξύ άλλων- η ιδιωτικοποίηση και αναδιοργάνωση των ενεργειακών εταιρειών.

Ο υπουργός υπενθύμισε ότι η Εθνική Στρατηγική Ενέργειας 2015 - 2035 τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση τον Δεκέμβριο του 2014. Σύμφωνα με όσα προβλέπονται, οι επενδύσεις που απαιτούνται στον ενεργειακό τομέα της Ρουμανίας, την περίοδο που καλύπτει η Εθνική Στρατηγική, διαμορφώνονται σε περίπου 100 δισ. ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις