ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντάισελμπλουμ: Μίλησα με το νέο υπουργό Οικονομικών!

Ντάισελμπλουμ: Μίλησα με το νέο υπουργό Οικονομικών!

Με το νέο υπουργό Οικονομικών υποστηρίζει ότι μίλησε τηλεφωνικά ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

"Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τη νέα ελληνική κυβέρνηση, όταν θα είναι έτοιμοι θα ξεκινήσουμε τις συνομιλίες", δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών, προσθέτοντας ότι δεν είναι σε θέση να προβλέψει πότε θα επιστρέψει στην Αθήνα η τρόικα.

"Δεν μπορώ να απαντήσω αν θα επιστρέψει η τρόικα τον επόμενο μήνα, πρέπει να περιμένουμε να δούμε την στάση της επόμενης κυβέρνησης", δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Ο Ντάισελμπλουμ δήλωσε παράλληλα ότι έχει μιλήσει με στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που αναμένεται να αναλάβει υπουργός Οικονομικών στην ελληνική κυβέρνηση, χωρίς να τον κατονομάσει.

"Μίλησα μαζί του και εξέφρασε τη θέληση του να δουλέψει πολύ στενά μαζί μας", σημείωσε. "Μου δήλωσε ότι είναι πολύ σημαντικό να βρεθούν λύσεις και για τις δύο πλευρές. Δεν συζητήθηκαν λεπτομέρειες για το χρέος ή τις μεταρρυθμίσεις, όλα αυτά θα τα δούμε στη συνέχεια".

Υπογράμμισε ταυτόχρονα ότι όλοι οι κορυφαίοι πολιτικοί στην Ελλάδα δηλώνουν ότι η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρωζώνη "και αυτό είναι ένα καλό βήμα για την έναρξη των συζητήσεων".

Σημείωσε ταυτόχρονα ότι είναι πολύ σημαντικό να διατηρηθεί η Ελλάδα στο μονοπάτι της ανάκαμψης. "Η προηγούμενη κυβέρνηση πήρε σκληρά μέτρα, αλλά σημειώθηκε επίσης σημαντική πρόοδος, είναι σημαντικό να διατηρηθεί η πρόοδος αυτή και να μην χαθεί".

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα των συζητήσεων ο Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι το υφιστάμενο πρόγραμμα έχει παραταθεί μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, προσθέτοντας ότι δεν γνωρίζει αν ο χρόνος αυτός θα είναι αρκετός. "Πρέπει να μιλήσουμε μαζί τους, δεν μπορούμε να ξέρουμε", σημείωσε.

Σχετικές ειδήσεις