ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

S&P: Σε καθεστώς αρνητικής παρακολούθησης η Ελλάδα

S&P: Σε καθεστώς αρνητικής παρακολούθησης η Ελλάδα

Στην υποβάθμιση της προοπτικής της ελληνικής οικονομίας προχώρησε η Standard & Poor΄s, θέτοντάς τη σε καθεστώς αρνητικής παρακολούθησης.

Δεν πρόλαβε καλά καλά να ορκιστεί η νέα ελληνική κυβέρνηση και άρχισαν τα χτυπήματα από τους ξένους οίκους αξιολόγησης.

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, αν η νέα ελληνική κυβέρνηση αποτύχει να κλείσει μια συμφωνία με τους δανειστές της για την οικονομική της υποστήριξη, αυτό θα εξασθενίσει τη χρηματοδοτική της θέση.

Σημειώνει ακόμη πως ενδεχομένως να προχωρήσει σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, που παραμένει στο Β, αν οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, την ΕΚΤ και ΔΝΤ «κολλήσουν».

Εκεί που είχαμε ηρεμήσει κάπως με τα δημοσιεύματα για την Ελλάδα, την... έξοδό της από το ευρώ, την κατάσταση που βρίσκεται και τα σενάρια για χρεοκοπία της, να 'σου πάλι οι πιέσεις.

Να είναι άραγε ένας ακόμη γύρος πιέσεων από κερδοσκόπους που έχουν να κερδίσουν από ένα πιθανό grexit; Ή μήπως θέλουν να πιέσουν τον ΣΥΡΙΖΑ να... συμμορφωθεί όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις;

Οι Έλληνες μπορούν για ακόμη μια φορά να «απογοητεύσουν» τα κοράκια των αγορών. Η νέα κυβέρνηση έχει την ευκαιρία να διαψεύσει τις Κασάνδρες και να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στην παγκόσμια τοκογλυφία.

Σχετικές ειδήσεις