ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελάφρυνση του χρέους ζητεί και η νεολαία των Ευρωπαίων Πράσινων

Ελάφρυνση του χρέους ζητεί και η νεολαία των Ευρωπαίων Πράσινων

Απαιτείται κούρεμα του ελληνικού χρέους το οποίο είναι αναγκαίο και αναπόφευκτο, δήλωσε σήμερα Δευτέρα, 2/2/15, ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας νέων Ευρωπαίων Πρασίνων Μαϊκλ Μπλος, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η λιτότητα και οι περικοπές κοινωνικών δαπανών πρέπει να τερματιστούν.

Σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας επισημαίνεται ότι είναι ακατανόητο το γεγονός ότι στην Ελλάδα η φτώχεια αυξάνεται, τα νοσοκομεία κλείνουν και μια ολόκληρη γενιά αφήνεται στην αγωνία, μόνο για χάρη της αποπληρωμής του χρέους προς τις τράπεζες.

Η μετατόπιση από την δικτατορία του χρέους στον τόσο αναγκαίο αυτό μετασχηματισμό θα είναι μια θεραπεία για την ελληνική κοινωνία και για ολόκληρη την Ευρώπη, τονίζουν.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, μεγάλο μέρος του χρέους που το ελληνικό κράτος φέρνει είναι παράνομο, έχει χρησιμοποιηθεί από διεφθαρμένες ελίτ και τώρα το βάρος πέφτει πάνω στην υπόλοιπη κοινωνία.

Ωστόσο οι νέοι Ευρωπαίοι Πράσινοι εκφράζουν επιφυλάξεις για τη συμμετοχή των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι ορισμένες από τις υπουργικές τοποθετήσεις μπορούν να θέσουν ερωτηματικά ως προς τον προοδευτικό χαρακτήρα των αποφάσεων.

Σχετικές ειδήσεις