ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα ρύθμιση – σκούπα για «κόκκινα» δάνεια και πλειστηριασμούς

Νέα ρύθμιση – σκούπα για «κόκκινα» δάνεια και πλειστηριασμούς

Νέα ρύθμιση – πλαίσιο για τα «κόκκινα» δάνεια, επιχειρηματικά και καταναλωτικά, ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα, εντός των επόμενων ημερών θα προχωρήσει στη νομοθέτηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς για τουλάχιστον τρεις μήνες, προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος να ετοιμαστεί το συνολικό πλαίσιο.

Η παράταση με νόμο στην προστασία της πρώτης κατοικίας χαρακτηρίζεται από τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη ως πρώτη προτεραιότητα για τη νέα κυβέρνηση και οι πληροφορίες από το υπουργείο θέλουν να δοθεί η παράταση μόλις ξεκινήσουν οι εργασίες της νέας Βουλής.

Ο κ. Σταθάκης δήλωσε ότι «η κυβέρνηση προτίθεται άμεσα να νομοθετήσει την παράταση της προθεσμίας του νόμου αναφορικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας. Αποτελεί πρώτη προτεραιότητα η δημιουργία ενός συνολικού πλαισίου διαχείρισης των "κόκκινων" στεγαστικών και επιχειρηματικών δανείων».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνολική ρύθμιση για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια που θα έρθει σε λίγους μήνες αναμένεται να προβλέπει ακόμη και διαγραφή οφειλών για όσους είναι κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ στα σχέδια της κυβέρνησης φέρεται ότι είναι να αναλάβει τις εν λόγω οφειλές νέος φορέας του Δημοσίου, με στόχο την ελάφρυνση των πολύ φτωχών νοικοκυριών.

Σχετικές ειδήσεις