ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνάντηση Βαρουφάκη με τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ

Συνάντηση Βαρουφάκη με τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ

Συνάντηση με τους εκπροσώπους της αμερικανικής κυβέρνησης θα έχει σήμερα, Παρασκευή, (06/02/2015) το οικονομικό επιτελείο.

Ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γ. Βαρουφάκης, και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος επί θεμάτων Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, κ. Ευ. Τσακαλώτος, θα συναντηθούν στη 13:00 το μεσημέρι, με τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, κ. Daleep Sign και την επικεφαλής του Γραφείου Ευρώπης και Ευρασίας του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών, κ. Lea Bouzis.

Η συνάντηση θα γίνει στο υπουργείο Οικονομικών και όπως αναμένεται το επίκεντρο των συζητήσεων θα είναι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι χθες, Πέμπτη (05/02/2005) συνάντηση με τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, αλλά και τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντέιβιντ Πιρς, είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Κατά την συνάντηση γνωριμίας των δύο μερών, ο κ. Δραγασάκης ανέπτυξε το πρόγραμμα της κυβέρνησης που αφορά στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, στο νέο δημοσιονομικό πλαίσιο, στο νέο εθνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και στο ζήτημα της απομείωσης του δημόσιου χρέους.

Σχετικές ειδήσεις