ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σφίγγουν τη θηλιά οι αγορές: Η Standard & Poor΄s υποβάθμισε την ελληνική οικονομία

Σφίγγουν τη θηλιά οι αγορές: Η Standard & Poor΄s υποβάθμισε την ελληνική οικονομία

Κλιμακώνονται οι πιέσεις έναντι της νέας ελληνικής κυβέρνησης, καθώς ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor΄s υποβάθμισε σε ΒΒ- το outlook της ελληνικής οικονομίας, από Β.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ

Η υποβάθμιση της προοπτικής της ελληνικής οικονομίας, αν και αναμενόμενη μετά τις προειδοποιήσεις της περασμένης εβδομάδας, αποτυπώνει την ανησυχία των αγορών από τη μη εξεύρεση λύσης στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και τη ρήξη μεταξύ Ελλάδας και Βρυξελλών.

Στενά είναι τα περιθώρια σύμφωνα με τον οίκο αναφορικά με την ρευστότητα καθώς εν εξελίξει βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές στην εξεύρεση κάποιας λύσης που θα καθησυχάσει τις αγορές. Πέραν τούτου, όπως αναφέρει ο οίκος, αν οι διαπραγματεύσεις παραταθούν θα υπάρξουν περαιτέρω πιέσεις λόγω των εκροών καταθέσεων που θα πιθανόν να λάβουν χώρα.

Παράλληλα, η S&P σημειώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει περιορισμένα «μαξιλάρια» ρευστότητας, καθώς πλησιάζουν οι αποπληρωμές ομολόγων προς τους επίσημους πιστωτές, γεγονός που περιορίζει την ευελιξία διαπραγμάτευσης.

Έτσι, διατηρεί την αξιολόγηση σε "creditwatch negative", υποδηλώνοντας ότι ενδέχεται να προχωρήσει και σε νέα κίνηση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι και η Moody's ετοιμάζει την υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας καθώς οι αναλυτές εκτιμούν ότι χωρίς πρόγραμμα η χώρα δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη.

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων