ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Όσμπορν: Απειλή για την παγκόσμια οικονομία ένα Grexit

Όσμπορν: Απειλή για την παγκόσμια οικονομία ένα Grexit

Τους κινδύνους από πιθανούς ατυχείς χειρισμούς στο ελληνικό ζήτημα εξέφρασε ο Τζ. 'Οσμπορν που βλέπει οι επιπτώσεις να επηρεάζουν τόσο την παγκόσμια οικονομία όσο και και Βρετανία.


«Είναι σαφές ότι οι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία και ο κίνδυνος για τη βρετανική οικονομία από την αντιπαράθεση μεταξύ της ζώνης του ευρώ και της Ελλάδας αυξάνονται καθημερινά», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Τζορτζ Όσμπορν, στο Bloomberg.
Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών από την Κωνσταντινούπολη ερωτώμενος σχετικά με τις επιπτώσεις ενός Grexit σημείωσε ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η βρετανική οικονομία θα δεχθεί πιέσεις από την κρίση στη ζώνη του ευρώ», ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι την ίδια θέση είχε κρατήσει ο Βρετανός αξιωματούχος και μετά τη συνάντησή του με τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών στο Λονδίνο. Τότε είχε χαρακτηρίσει απειλή για την παγκόσμια οικονομία τη διαμάχη Ευρωζώνης-Ελλάδας.
«Καλώ τον Έλληνα υπουργό να δράσει υπεύθυνα, αλλά παράλληλα είναι σημαντικό να έχει η Ευρωζώνη ένα καλύτερο πλάνο για την απασχόληση και την ανάπτυξη» είχε δηλώσει τότε ο Όσμπορν μετά τη συνάντηση.

Σχετικές ειδήσεις