ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο δρόμο της αποκατάστασης η κυπριακή οικονομία

Στο δρόμο της αποκατάστασης η κυπριακή οικονομία

Η Κύπρος έχει γυρίσει σελίδα σε ό,τι αφορά στην οικονομία, η οποία είναι στον δρόμο της πλήρους αποκατάστασης, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Παράλληλα, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι η εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος της Κύπρου βρίσκεται εντός τροχιάς, παρά την «αχρείαστη» καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης. «Παρά την αχρείαστη, κατά τη γνώμη μου, καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, λόγω της αναστολής της εφαρμογής του νόμου για τις εκποιήσεις από τη βουλή, παραμένουμε πλήρως εντός τροχιάς. Παραμένουμε δεσμευμένοι πλήρως για την εφαρμογή του προγράμματος» είπε.

Ο Κύπριος Πρόεδρος μίλησε σε δείπνο που διοργάνωσε, χθες βράδυ, ο Οργανισμός Προσέλκυσης Επενδύσεων, στη Λεμεσό, με την ευκαιρία της Συνόδου Επενδυτών (Cyprus Investors Summit). Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει με την εφαρμογή σειράς τολμηρών μεταρρυθμίσεων, με στόχο να καταστήσει την Κύπρο ένα από τα καλύτερα μέρη διεθνώς για να ξεκινήσει και να αναπτυχθεί μια επιχείρηση.

Επίσης είπε, μεταξύ άλλων, ότι η παρουσία διεθνών επενδυτών μεγαλύτερης εμβέλειας, καθώς και εκπροσώπων σημαντικών επιχειρήσεων καταδεικνύει τη σημασία της Συνόδου, η οποία διοργανώνεται για πρώτη φορά. Στο πλαίσιο της Συνόδου, δεκάδες επενδυτές από όλο τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με επιχειρηματίες που έχουν δρομολογήσει 17 ώριμα έργα για επένδυση.

Σχετικές ειδήσεις