ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάρτυ στο Χρηματιστήριο, λόγω πολιτικής

Πάρτυ στο Χρηματιστήριο, λόγω πολιτικής

Με μεγάλα κέρδη 8% έκλεισε η σημερινή (Τρίτη, 10/2/15) συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στον απόηχο των θετικών εξελίξεων που αναμένεται να οδηγήσουν σε συμφωνία την Ελλάδα με τους δανειστές της, πιθανότατα στο Eurogroup της επόμενης Δευτέρας.

Σήμερα ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 826,31 μονάδες, ενισχυμένος κατά 61,09 μονάδες ή ποσοστό 7,98% και με τζίρο που έφτασε τα 138,56 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτά είναι τα καλά νέα. Τα κακά νέα είναι ότι η ελληνική χρηματαγορά εξακολουθεί και μετά τις εκλογές να συμπεριφέρεται στους ρυθμούς που δίνει η πολιτική συγκυρία, η οποία μάλιστα αλλάζει μέρα με τη μέρα. Οι πολιτικές σκοπιμότητες προφανώς εξυπηρετούνται, αλλά η οικονομική αποτύπωσή τους στη "ζαλιστική" πορεία του Γενικού Δείκτη, δεν κάνει καλό στην ελληνική χρηματαγορά.

Σήμερα, ο Γενικός Δείκτης απογειώθηκε μετά την είδηση ότι η Κομισιόν θα καταθέσει πρόταση εξάμηνης παράτασης του ελληνικού προγράμματος. Λίγο μετά το κλείσιμο, υπήρξε η δήλωση Σόιμπλε ότι η είδηση είναι λάθος- κατά τη γνώμη του! Μπορεί κανείς να φανταστεί τι θα συνέβαινε εάν το ελληνικό χρηματιστήριο ήταν ανοικτό την ώρα των δηλώσεων Σόιμπλε;

Όσοι σοβαροί επενδυτές έχουν απομείνει στο ελληνικό Χρηματιστήριο, αναμένουν με ανυπομονησία τη μέρα που η πορεία του Γενικού Δείκτη και των επιμέρους Δεικτών θα αποτυπώνουν τις προοπτικές των εταιρειών, κι όχι τις φήμες με τις οποίες σκιαμαχούν τα διάφορα πολιτικά κέντρα, εντός κι εκτός Ελλάδας.

Σχετικές ειδήσεις