ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μοσκοβισί: Στόχος η επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου

Μοσκοβισί: Στόχος η επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου

Με στόχο την επίτευξη συμβιβασμού μέχρι το Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου προσέρχεται στο σημερινό (11/2) Συμβούλιο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες, ο Επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, τονίζοντας παράλληλα ότι το υφιστάμενο πρόγραμμα της Ελλάδας θα αποτελέσει τη βάση των αποψινών συζητήσεων.

Σύμφωνα με τον Γάλλο Επίτροπο, στο σημερινό Eurogroup οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν για πρώτη φορά τις ιδέες και τις λύσεις που προτείνει η νέα ελληνική κυβέρνηση και να ανταλλάξουν απόψεις με τον Έλληνα ομόλογό τους.

Ο Π. Μοσκοβισί τόνισε ακόμα ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κατανοήσει ότι οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα πρέπει να γίνουν σεβαστές. «Θα εργαστούμε στη βάση αυτών των δεσμεύσεων», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «το υφιστάμενο ελληνικό πρόγραμμα θα είναι το πλαίσιο, η αναφορά, η βάση των όσων θα συζητηθούν σήμερα».

Αφού σημείωσε δε ότι «σήμερα θα γίνει η πρώτη ανταλλαγή απόψεων για να δούμε πώς θα προχωρήσουμε», ανέφερε ότι «αύριο στη Σύνοδο Κορυφής, ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα παρουσιάσει τις θέσεις της Ελλάδας, ενώ στις 16 Φεβρουαρίου θα ακολουθήσει ένα πολύ σημαντικό Eurogroup, στο οποίο θα πρέπει να βρεθεί ένας συμβιβασμός».

Ο Γάλλος Επίτροπος δήλωσε ακολούθως ότι η Επιτροπή έχει το ρόλο του διαμεσολαβητή στις διαβουλεύσεις για την Ελλάδα, για να διευκολύνει την εξεύρεση ενός συμβιβασμού. «Θέλουμε να γίνει σήμερα μια καλή συζήτηση», δήλωσε, προσθέτοντας ότι χρειαζόμαστε ακόμα λίγο χρόνο για να φτάσουμε σε μια καλή συμφωνία.

Ο Π. Μοσκοβισί ανέφερε τέλος ότι υπάρχει πάντα χώρος για συζήτηση και περιθώριο ελιγμών. «Έτσι λειτουργεί η Ευρώπη», είπε, προσθέτοντας ότι θα ακούσουμε τους Έλληνες ψηφοφόρους, αλλά και τους ψηφοφόρους των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

«Όλοι έχουμε τον ίδιο στόχο. Η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη», υπογράμμισε ο Γάλλος Επίτροπος, τονίζοντας ότι όλοι εργάζονται για να επιστρέψει η ανάπτυξη στην Ελλάδα, για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και για να καταπολεμηθούν οι ανισότητες στη χώρα…

Σχετικές ειδήσεις