ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ελληνική αβεβαιότητα καθορίζει τις αγορές

Η ελληνική αβεβαιότητα καθορίζει τις αγορές

Η νευρικότητα είναι η τάση που αναμένεται στις ευρωπαϊκές αγορές, πιέσεις στο ευρώ

Oι ασιατικές μετοχές και το ευρώ υποχωρούν την Πέμπτη, καθώς οι αγορές ανησυχούν για τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος εν μέσω αντικρουόμενων πρωτοσέλιδων δημοσιευμάτων σχετικά με την πρόοδο στις συνομιλίες.

Η αβεβαιότητα αναμένεται να συνεχιστεί για τις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές .

Ο ευρύτερος δείκτης MSCI των μετοχών της Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας μειώθηκε 0,5 τοις εκατό σε μια ευρεία πτώση στις αγορές από την Αυστραλία προς την Κίνα. Ο Nikkei της Ιαπωνίας φαίνεται να αντιστέκεται στην τάση και κέρδισε 1,9 τοις εκατό, χάρη σε μια σημαντική υποτίμηση του γιεν.

Το CNBC ανέφερε αργά την Τετάρτη ότι μια συμφωνία επί της αρχής ανάμεσα στην Ελλάδα και τις άλλες κυβερνήσεις της ζώνης του ευρώ, θα έκοβε την ανασφάλεια για λίγο.

Η κατάσταση φαίνεται ασαφής σύμφωνα με το Reuters

"Αυτό το ελληνικό δράμα υπήρξε μια τεράστια πίεση στην αγορά. Έίμαστε όμηροι αγνοώντας όλες τις άλλες ειδήσεις , για παράδειγμα τις καλές οικονομικές ειδήσεις στον τομέα της απασχόλησης, τα εταιρικά κέρδη που έχουν περισσότερο καλό παρά κακό», είπε ο Art Hogan , επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της αγοράς στο Wunderlich Αξιών της Νέας Υόρκης.
Οι συμμετέχοντες στην αγορά περιμένουν τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αργότερα την Πέμπτη για να διαπιστώσουν εάν στην πραγματικότητα οι διαπραγματεύσεις χρέους κινούνται με πρόοδος.
Οι αγορές εστιάζουν επίσης στις γεωπολιτικές εξελίξεις. Η Γαλλία, η Γερμανία, η Ρωσία και η Ουκρανία άρχισαν ειρηνευτικές συνομιλίες στη Λευκορωσία για την Ουκρανία
Στις αγορές συναλλάγματος, το ευρώ βυθίζεται καθώς η αγορά προσπάθησε να αφομοιώσει τα αντικρουόμενα ελληνικά πρωτοσέλιδα, ολισθαίνοντας 0,2 τοις εκατό σε 1,1311 δολάρια από το υψηλό των 1,1353 δολαρίων.
Το δολάριο Αυστραλίας υποχώρησε μετά τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας.
Το αργό πετρέλαιο ανέκαμψε
Το αργό στις ΗΠΑ ήταν 1,3 τοις εκατό πάνω κλείνοντας σε 49,45 δολάρια το βαρέλι, μετά την πτώση 3 τοις εκατό τη διάρκεια της νύχτας

Σχετικές ειδήσεις