ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μάρδας: Φορολόγηση του μαύρου χρήματος που έφυγε από την Ελλάδα

Μάρδας: Φορολόγηση του μαύρου χρήματος που έφυγε από την Ελλάδα

Συνέντευξη παραχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας στην οποία αποκάλυψε την πρόθεση της κυβέρνησης να φορολογήσει το μαύρο χρήμα που έφυγε από την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και που δεν έχει δηλωθεί στην Εφορία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε πως το μαύρο χρήμα θα φορολογηθεί ανεξάρτητα αν εκείνοι που το έχουν βγάλει σκοπεύουν να το φέρουν ή όχι στην Ελλάδα.

Ο κ. Μάρδας μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής «ξεδίπλωσε» το σχέδιο του ΥΠΟΙΚ για την πάταξη του λαθρεμπορίου πετρελαιοειδών και καπνικών προϊόντων που οδηγεί ετησίως σε απώλειες εσόδων της τάξης των 1,5 δισ. ευρώ και 800 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Όπως ανέφερε μάλιστα, θα κληθούν επτά διαφορετικά υπουργεία να ριχτούν στη μάχη για την πάταξη αυτού του φαινομένου.

Μόλις κλείσει η συμφωνία με τους εταίρους θα αναθεωρηθεί ο προϋπολογισμός του 2015, ενώ αλλαγές δρομολογούνται στο πλαίσιο του ενιαίου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων, συμπληρώνει ο κ. Μάρδας.

Όσον αφορά για τη διαπραγμάτευση αναφέρει χαρακτηριστικά ότι όποια γκριμάτσα που χαράσσεται στο πρόσωπο των διαπραγματευτών, έχει τον συμβολισμό της, δεν είναι τυχαία και θα πρέπει να εξετάζεται.

Τέλος υπογραμμίζει πως σημείο όλων είναι η πρόθεση για συνεννόηση.

Σχετικές ειδήσεις