ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

DW: «Ο Βαρουφάκης είναι αυθάδης και ψάχνει για δουλειά»

DW: «Ο Βαρουφάκης είναι αυθάδης και ψάχνει για δουλειά»

Με ένα άκρως προσβλητικό κείμενο η αρθρογράφος της Deutsche Welle Μπάρμπαρα Βέσελ, επιτίθεται στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών.

Η γερμανίδα δημοσιογράφος σχολιάζει τις εξελίξεις γύρω από το Eurogroup της Δευτέρας και γράφει:

«Η ελληνική κυβέρνηση διέρρηξε τη Δευτέρα και το δεύτερο γύρο συνομιλιών στις Βρυξέλλες, κυρίως γιατί οι υπουργοί Οικονομικών δεν υπέκυψαν στις επιθυμίες της. Αυτό που έχει εκνευρίσει ακόμα και έμπειρους διαπραγματευτές της ΕΕ είναι ότι και οι δύο πλευρές δεν ήταν σε θέση να ξεκινήσουν έναν πραγματικό και ουσιαστικό διάλογο. Ο κ. Βαρουφάκης μέχρι τώρα δεν έχει παρουσιάσει ούτε ένα φύλλο χαρτί με αριθμούς, δεδομένα ή προσδοκίες της ελληνικές κυβέρνησης. Μάλιστα είπε πως οι συνάδελφοί του θα μπορούσαν να διαβάσουν τους New York Times για να μάθουν ποιες είναι οι θαυμαστές λύσεις που προτείνει. Μιλώντας στους δημοσιογράφους ανακοίνωσε πως η Ελλάδα θέλει να κάνει τα πάντα για να υπάρξει μια συμφωνία και ότι αυτή θα μπορούσε να επιτευχθεί μέχρι την Τετάρτη» αναφέρει η Βέσελ.

Μάλιστα συνεχίζει σε ιδιαίτερα επιθετικό ύφος: «Είναι ξεκάθαρο πως ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών έχει μια τάση προς την αυθάδεια. Κανείς δεν μπορεί να συμπεριφέρεται κατ' αυτό τον τρόπο στους ομολόγους του, ειδικά όταν ζητάει χρήματα. Είναι απίθανο ο Σόιμπλε και οι υπόλοιποι να αφήσουν τον Βαρουφάκη να εκτελεί κατά βούληση»

Στο άρθρο στη Deutsche Welle σχολιάζει ότι: «Ίσως ο Βαρουφάκης ψάχνει για νέα δουλειά ως αρθρογράφος σε μια διεθνή εφημερίδα. Ποιος ο λόγος να δημοσιεύει πρώτα τις επιθυμίες της κυβέρνησης του στον αμερικανικό Τύπου και μετά να τις παρουσιάσει στις Βρυξέλλες ως τη μοναδική βάση διαπραγμάτευσης; Μήπως ελπίζει πως θα πείσει τους Αμερικανούς αξιωματούχους να αναμειχθούν και να ζητήσεις τους Ευρωπαίους να ενωθούν; Ακολουθεί λάθος δρόμο με αυτή την προσέγγιση. Ή, μήπως, ο Βαρουφάκης πιστεύει πως μπορεί να βρει χρηματοδότηση από τις ΗΠΑ; Αν ναι, καλή τύχη!

Παρά την ανώριμη και ανεύθυνη ικανότητα της νέας κυβέρνησης Τσίπρας για να διαχειριστεί την κρίση, είναι φανερό πως η μάχη της προπαγάνδας έχει αφεθεί σε επαγγελματίες. Με εκφράσεις γεμάτες από αντιθέσεις και λανθασμένα στοιχεία, η Ελλάδα ελπίζει να κερδίσει υποστηρικτές».

Σχετικές ειδήσεις