ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διευκρινήσεις Βαρουφάκη για την επικοινωνία του με τον Αμερικανό ΥΠΟΙΚ

Διευκρινήσεις Βαρουφάκη για την επικοινωνία του με τον Αμερικανό ΥΠΟΙΚ

Διευκρινίσεις για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το απόγευμα της Τετάρτης (18/2) με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, έσπευσε να δώσει μέσω Twitter, ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε πως ο κ. Λιου τού είπε ότι η Ελλάδα θα περάσει δύσκολες ώρες αν δεν επέλθει άμεσα συμφωνία με τους πιστωτές, ωστόσο διευκρίνισε πως του διεμήνυσε κάτι ανάλογο και για την Ευρώπη.

Η ρήξη «θα κατέστρεφε και την Ευρώπη. Συμβούλεψε και τις δύο πλευρές», έγραψε χαρακτηριστικά ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.

varoufaki lew tweet

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, ο κ. Λιου ανέφερε στον Γιάνη Βαρουφάκη ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να ασχολούνται με όλα τα μέρη για να ενθαρρύνουν σταθερή πρόοδο τις επόμενες ημέρες».

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Σήμερα, ο υπουργός Τζέικομπ Λιου συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, για να συζητήσουν τις τελευταίες διαβουλεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους διεθνείς εταίρους της. Ο υπουργός Λιου επισήμανε ότι η μη επίτευξη συμφωνίας θα οδηγούσε σε άμεσες δυσκολίες την Ελλάδα, ότι η αβεβαιότητα δεν είναι καλό για την Ευρώπη και ότι ο χρόνος είναι πολύτιμος».

Στη συνέχεια, επισημαίνεται ότι ο Αμερικανός υπουργός «προέτρεψε την Ελλάδα να βρει μια εποικοδομητική πορεία προς τα εμπρός, σε συνεργασία με την Ευρώπη και το ΔΝΤ, προκειμένου να χτίσει πάνω στα θεμέλια που υφίστανται για την προώθηση της ανάπτυξης και των μεταρρυθμίσεων. Ο υπουργός Λιου πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να ασχολούνται με όλα τα μέρη για να ενθαρρύνουν σταθερή πρόοδο τις επόμενες ημέρες».

Σχετικές ειδήσεις