ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Βερολίνο τινάζει (ξανά) στον αέρα τη διαπραγμάτευση

Το Βερολίνο τινάζει (ξανά) στον αέρα τη διαπραγμάτευση

Σε πρακτικές δολιοφθοράς των διαπραγματεύσεων Ελλάδας-εταίρων, που βρίσκονται σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες, καταφεύγει το Βερολίνο, σε μία προσπάθεια να διατηρήσει στο ακέραιο την πολιτική ηγεμονία της Γερμανίας στην Ευρωζώνη.

Την ώρα που συνεδριάζει το EuroWorking Group στις Βρυξέλλες, γίνονται προσπάθειες για να πάρουν αρνητική τροπή οι εξελίξεις. Πώς αλλιώς μπορεί να ιδωθεί, η επιλογή του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, να χαρακτηρίσει «Δούρειο Ίππο» στην Ευρώπη, την ελληνική επιστολή, κατά τη συζήτηση στην Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης.

Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι το γερμανικό ΥΠΟΙΚ στην παρέμβασή του στο EuroWorking Group επέμενε να επαναλαμβάνει τη φράση «current programme» (τρέχον πρόγραμμα), ο σκόπελος της οποίας εμφανιζόταν να έχει ξεπεραστεί και να έχει επιτευχθεί συμβιβασμός με τη χρήση του όρου «Κύρια Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης».

Αντί, λοιπόν, το Βερολίνο να αναγνωρίσει την ελληνική επιστολή ως αμοιβαία επωφελή λύση, όπως έχουν ήδη κάνει Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, εμμένει σε μία ακόμα πιο σκληρή γραμμή από αυτήν, πάνω στην οποία είχε κινηθεί στο Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου.

Διαβάστε ΕΔΩ τι ζήτησε η γερμανική πλευρά στο EuroWorking Group.

Σχετικές ειδήσεις