ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο ξένος Τύπος για την πιθανή συμφωνία στο Eurogroup

Ο ξένος Τύπος για την πιθανή συμφωνία στο Eurogroup

Η πληροφορία για «πολύ πιθανή συμφωνία στο Eurogroup» έγινε αποδεκτή με ποικίλα σχόλια από διεθνή Μέσα ενημέρωσης.

Το Bloomberg επικαλείται τη δήλωση Έλληνα αξιωματούχου περί συμφωνίας, συμπληρώνοντας ότι η εξέλιξη αυτή δεν ήταν πολύ αναμενόμενη αν αναλογιστεί κανείς την απαίτηση του Αλέξη Τσίπρα για σύνοδο κορυφής την Κυριακή, σε περίπτωση ασυμφωνίας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, πρόκειται για θετική εξέλιξη για τη χώρα μας, αλλά όχι και τόσο συμφέρουσα εξέλιξη για την κυβέρνηση καθώς «ο κ. Τσίπρας κινδυνεύει να βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα, καθώς η αποδοχή των γερμανικών απαιτήσεων δεν συμβαδίζει με την υπόσχεσή του ότι θα μπει τέλος στις πολιτικές λιτότητας».

Το πρακτορείο Reuters, από την πλευρά του, αναφέρει σε τηλεγράφημα ότι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης κάνουν λόγο για «προσχέδιο συμφωνίας που αποτελεί βάση για να δώσουν οι δύο πλευρές τα χέρια, αλλά όχι επίσημη συμφωνία, τουλάχιστον για την ώρα.

Το δίκτυο CNBC, τέλος, στέκεται στην αντίδραση (άνοδος) του αμερικανικού χρηματιστηρίου στην πληροφορία για συμφωνία. Το CNBC, πάντως, συμπλήρωσε ότι έπειτα από επικοινωνία του με εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης, δεν έχει επιτευχθεί οριστική-επίσημη συμφωνία.

Σχετικές ειδήσεις