ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σόιμπλε: Καμία χρηματοδότηση για την Ελλάδα αν δεν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα

Σόιμπλε: Καμία χρηματοδότηση για την Ελλάδα αν δεν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα

Ιδιαίτερα αιχμηρός και με το γνωστό αυστηρό του ύφος εμφανίστηκε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το Eurogroup της Παρασκευής (20/2).

«Είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσει αυτή η (ελληνική) κυβέρνηση το πρόγραμμα που υποσχέθηκε στους ψηφοφόρους», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, συμπληρώνοντας, για να επιβεβαιώσει την αδιάλλακτη στάση του Βερολίνου στο ελληνικό ζήτημα: «Όσο η Ελλάδα δεν ολοκληρώνει το υπάρχον πρόγραμμα, δεν θα πάρει καμία νέα χρηματοδότηση. Καμία».

«Η εμπιστοσύνη καταστράφηκε και τώρα πρέπει να ξαναχτιστεί», πρόσθεσε ο κ. Σόιμπλε, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει πως «η ελληνική κυβέρνηση είπε πολλά τις τελευταίες εβδομάδες. Ίσως θέλουν ένα πρόγραμμα, ίσως όχι. Αυτή είναι πάντως η ευκαιρία να ολοκληρωθεί το ήδη υπάρχον πρόγραμμα».

Καταλήγοντας, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών - ο οποίος αξίζει να σημειωθεί πως κάθε φορά που αναφερόταν στο τρέχον πρόγραμμα, χρησιμοποιούσε τον όρο “Κύρια Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης (Master financial assistance facility)”, σημείωσε: «Έχουμε αμοιβαία ευθύνη για την Ευρώπη. Οι εκλογές δεν σημαίνουν ότι όλα μπορούν να αλλάξουν στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους εταίρους».

Σχετικές ειδήσεις