ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανακούφιση στην ασιατική αγορά από την ελληνική συμφωνία

Ανακούφιση στην ασιατική αγορά από την ελληνική συμφωνία

Σταθεροποιητικά κινούνται οι ασιατικές μετοχές τη Δευτέρα, μετά τις γιορτές για την κινεζική πρωτοχρονιά, με συναισθήματα ανακούφισης για τη συμφωνία με την Ελλάδα, για να αποφευχθεί άμεση δημοσιονομική κρίση.

Στην Ευρωζώνη συμφώνησαν να επεκταθεί το πακέτο οικονομικής διάσωσης στην Ελλάδα κατά τέσσερις μήνες, μικρότερη επέκταση έξι μηνών που ζητούσε η χώρα.
Ο ευρύτερος δείκτης MSCI των μετοχών της Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας διατηρήθηκε αμετάβλητος.

Τα αμερικανικά futures ήταν σχεδόν επίπεδα στις ασιατικές συναλλαγές, αλλά ο ιαπωνικός Nikkei πήρε ώθηση από τα κέρδη της Wall Street.

«Η συμφωνία του χρέους δίνει άνεση στην αγορά", δήλωσε ο Masashi Oda, επικεφαλής επενδύσεων στην Sumitomo Mitsui Trust Bank, αλλά πρόσθεσε ότι οι επενδυτές έχουν «όρεξη» λόγω των ελκυστικών αποτιμήσεων στις ιαπωνικές μετοχές, σχολίασε στο Reuters.

Η δραστηριότητα στην Ασία είναι πιθανό να ανακάμψει αυτή την εβδομάδα, αφού πολλοί παράγοντες της αγοράς επιστρέφουν από τις διακοπές, αν και οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας θα παραμείνουν κλειστές μέχρι την Τετάρτη.

Στο πρώτο λεπτό των συναλλαγών, ο δείκτης Nikkei 225 των blue chips κέρδισε 167,28 μονάδες ή 0,91% για να αναρριχηθεί στις 18.499,58 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης Topix όλων των τίτλων στον πρώτο πίνακα επίσης παρουσίασε άνοδο 10,57 μονάδες ή 0,70% στις 1.510,90 μονάδες.

Σχετικές ειδήσεις